Thai Golf: PK övervinner Demon in Her Head för att vinna Maiden SAT-TWT Open-titel i Hua Hin

Patcharajutar Kongkraphan firade sin första krona på den thailändska WPGA-touren efter en övertygande femtaktsseger över Ornnicha Konsunthea i Bt2.5 Million SAT-TWT Open Road To World Ranking krets 4 på Royal Hua Hin Golf Course i Prachuab Khiri Khan på fredagen .

Den före detta LPGA-spelaren, även ledaren i omgångarna 1 och 2, sköt tre birdies och en örn på det 11:e hålet mot två bogeys på det tredje och 10:e hålet för att avsluta den sista rundan med 69 och på 10 under-par-206.

Segern från tråd till tråd fungerade också som en bra psykologisk booster för PK som fick stå ut med andraplatsen tre gånger i en annan inrikestour i år (på Watermill Golf Club and Resort i Nakhon Nayok, Narai Hill Golf Resort och Country Club i Lopburi och på Singha Park Khon Kaen Golf Club).

"Jag var lite rädd i början efter att ha slutat tvåa i tre turneringar. Men om jag låter den demonen (att förlora tre finaler) i mitt huvud, skulle jag aldrig vinna. Så jag försökte ge det en kamp där ute”, sa 30-åringen vars tidigare titel inträffade på Grand Prix Golf Club i Kanchanaburi (12 månader sedan). Hon har vunnit totalt 12 professionella evenemang hittills.

"Jag är verkligen stolt över mig själv för att jag aldrig gav upp. Så länge du fortsätter kämpa kommer du äntligen att klara det. Om det inte händer idag så kommer det en dag”, tillade Patcharajutar som vann vinnarchecken på 367,500 XNUMX Bt.

 Glappet mellan de två främre löparna reducerades till endast två skott när PK bogeyerade på det 10:e hålet medan Ornnicha fick en birdie till 4-6. Men den modiga PK sprang framåt med en 15-fots örn på följande hål och såg sig aldrig tillbaka.

”Från och med då var jag säker på att jag skulle vinna. Jag hoppas kunna fortsätta spela konsekvent så här resten av säsongen, säger hon.

Ornnicha, 25 från Lopburi, med två birdies och en bogey, kunde inte komma ikapp övernattningsledaren då hon gjorde upp med 71 och på fem under-par-211.

"Jag pressade henne verkligen på prov att falla bara två slag vid ett tillfälle. Men hon var verkligen på topp i sitt spel och gav mig ingen chans”, sa Ornnicha vars andraplats på Royal Hua Hin Golf Course också matchade hennes bästa professionella finish efter att ha förlorat ett slutspel i en Taiwan LPGA Tour 2019.

"Jag visade sig åtminstone vara mentalt tuff under en spänd situation. Det är en positiv aspekt att jag mår bra av att mitt spel lämnar den här turneringen. Jag hoppas att min första vinst kommer en dag”, sa Ornnicha som vann Bt223,440 som tvåa.

Kultida Pramphun sköt 70 och totalt ett under par-215 för att landa på delad trea tillsammans med Unyamanee Wongaroon som slutade med 71.

Nästa SAT-TWT Open, den femte etappen, äger rum mellan 27-29 juli på Lake View Resort and Golf Club i Prachuab Khiri Khan.

..............................................

Om Thai WPGA

Thai Women's Professional Golf Association har bildats med syftet att stödja och främja thailändska kvinnors golfaktiviteter. Föreningen siktar på att organisera lokala turer med världsrankingpoäng inom en snar framtid som kommer att bana väg för thailändska golfare till den internationella arenan. Dessutom kan thailändska damgolfare använda touren för att utveckla sina färdigheter för att möta den universella standarden. Dessutom kan spelare på medelhög nivå få erfarenhet från Challenger-turer som kan bidra till att producera nya generationens spelare och samtidigt utveckla golfens mänskliga resurser och systematisk golforganisation lokalt.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/