Pattaya City är värd för dag ett av "The 29th Pattaya Marathon 2022" på lördag

Pattaya, Chonburi –

Pattayas borgmästare Poramet Ngampiches presiderade över öppningsceremonin för "29:e Pattaya Marathon 2022" vid startpunkten framför Terminal 21 Pattaya Shopping Center idag, den 16 juli.

Evenemanget sponsrades och stöddes av privata, statliga och offentliga sektorer i Pattaya och deltog i ett antal thailändska och utländska löpare från hela världen.

Borgmästaren sa på Pattayas vägnar att han var mycket nöjd med att maratonloppet organiserades med stort samarbete och stöd från alla sektorer, inklusive regeringen, den privata sektorn och allmänheten i Pattaya.

Pattaya Marathon hölls första gången 1992 och har blivit ett ikoniskt evenemang som har skapat ett rykte för sportturism i Pattaya City sedan dess. I år rapporterade lokala medier att mer än 10,000 XNUMX thailändska och utländska löpare har deltagit i tävlingen.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.