Thailand listat i nivå 2 i USA:s rapport om människohandel för regeringens insatser för att bekämpa människohandel

Nationella -

Thailand rankades Tier 2 i USA:s Trafficking in Persons (TIP) Report 2022 för att hantera människohandelsproblem i landet, och flyttade upp från Tier 2 Watch List 2021.

Thailand uppgraderades till nivå 2, med hänvisning till ett land som trots att landet inte uppfyller USA:s standarder för att eliminera människohandel, gör regeringen betydande ansträngningar för att göra det. Förra året kategoriserades Thailand i Tier 2 Watch List, vilket betyder att landet har allvarlig trafficking men det finns inga tydliga bevis för att regeringen eliminerar problemen.

Enligt rapporten, Thailand har visat sina ansträngningar för att öka antalet utredningar av människohandel, slutföra en nationell hänvisningsmekanism (NRM) som godkände en 45-dagars betänketid, slutföra genomförandet av riktlinjer för tvångsarbete enligt lagen mot människohandel och inleda utredningar av 17 påstådda medskyldiga tjänstemän 2021 och döma två till fängelse.

FOTO: TIPS Rapport

TIP-rapporten konstaterade också att thailändska medborgare utsätts för arbetskraft och sexhandel i flera länder, inklusive i Nordamerika, Europa, Afrika, Asien och Mellanöstern.

Enligt rapporten utnyttjas thailändska kvinnor och HBTQI+-individer i Schweiz för sexhandel. Thailändska medborgare som reser till Norge för familjeåterförening riskerar sex- och arbetshandel. Vissa thailändska män och kvinnor är också tvångsarbetande i Israels jordbrukssektor, i Sydkoreas kommersiella sexindustri, på Kambodjas och Laos webbsidor för hasardspel och bedrägerier, etc.

Den thailändska regeringen rekommenderas att öka sina åtal och fällande domar för människohandel, särskilt för människohandel, samt proaktivt utreda och lagföra tjänstemän som påstås vara delaktiga i att underlätta människohandel och döma och straffa de som befunnits skyldiga med lämpliga straff.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.