Mer än 100 marijuanaplantor hittades i parlamentsområdet i Bangkok, ingen vet vem som planterat dem

FOTO: Matichon

Bangkok -

Mer än 100 små marijuanaplantor har hittats i parlamentsområdet i Bangkok, som som en regeringsbyggnad och område är tänkt att vara förbjudet för plantering, försäljning eller användning av cannabis enligt gällande regler.

I ett mysterium vet dock ingen vem som planterat marijuana, och det är inte heller någon som kliver fram och tar ansvar.

Igår (22 julind) ett stort träd inne i parlamentet drogs ner av hårda vindar. Tjänstemän som inspekterade området för att hantera stormskadorna blev chockade när de upptäckte att mer än 100 små marijuanaplantor hittades i närheten.

Den tidigare ledamoten i Demokratiska partiets parlament, Watchara Petthong, berättade för associerade thailändska medier: "Den som har odlat dessa marijuanaplantor har stor kunskap inom jordbruket. Jorden i parlamentet har god kvalitet men mer än 347 träd har dött tidigare medan dessa marijuanaplantor växer bra.”

Herr Watchara ringde Aroon Laipongpaew, chefen för parlamentets säkerhetskontor, för att undersöka saken. Polisen skickades för att flytta alla marijuanaplantor från parlamentet medan utredningen har fortsatt för att hitta dessa marijuanaplantor.

Under presstiden har ingen klivit fram för att ta ansvar och det är fortfarande ett mysterium vem som planterat cannabisen. Det är oklart var växterna skulle flyttas till, som nu är avkriminaliserade i Thailand men förbjudna på platser som regeringsbyggnader, skolor och polisstationer.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Pattaya, Chonburi och Phuket, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.