UPPDATERING: Två tjuvar som stal pengar från Na Jomtien-templet greps på bar gärning av räddningsarbetare

FOTO: MGR Online

Sattahip —

Två tjuvar som stal pengar från Wat Na Jomtiens donationslåda greps av en grupp räddningsarbetare när de försökte bryta sig in i templet igen.

Vår tidigare historia:

Abboten i Wat Na Jomtein klagade till polisen över två tonårstjuvar som påstås ha stulit pengar från templets donationslåda flera gånger på natten.

Nu till vår uppdaterade srium:

Ledaren för räddningsarbetare från Sawang Rojanathamasathan Foundation Numpol Chomwilai ledde ett team på sju personer för att patrullera Wat Na Jomtien måndagen den 25 juli, efter abbotens vädjan att skydda templet från de två tjuvarna som stal pengar från templet den 24 juli .

FOTO: MGR Online

Som väntat dök de två misstänkta upp igen vid 11-tiden, åkte på en svart Honda Wave-motorcykel och parkerade sitt fordon vid templets ingång. De misstänkta kröp sedan in i klostret men blev förskräckta av mottagarnas närvaro, så de flydde och gömde sig i en klump av bambuträd innan de till slut blev tillfångatagna.

FOTO: MGR Online

Den första misstänkte var bara en 17-årig manlig tonåring, bosatt i Banglamung. Han ska ha erkänt att han stulit pengar från templet för att han ville ge sitt barn mat. En annan misstänkt Kiattisak Wongsit, 40, ska också ha erkänt och sagt att det var två andra personer inblandade. Räddningsarbetarna blev förvånade över Kiattisaks ålder eftersom han verkade se mycket yngre ut både personligen och på CCTV-filmerna. Banglamungs polis bekräftade dock senare att Kiattisak verkligen var 40 år gammal. Polisen i Banglamung tror också att Kiattisak var ledaren för gruppen tjuvar.

FOTO: MGR Online

Abboten Somsak Tanaro tackade räddningsarbetarna från Sawang Rojanathamasathan Foundation. "Jag är verkligen tacksam för dem för att de sätter deras liv på spel för att bevara buddhismen", sa abboten.

De två misstänkta förflyttades till Na Jomtiens polisstation för att ställas inför rättsliga anklagelser vid presstid.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.