Brittisk man ertappad när han ljuger om att ha blivit attackerad av taxichaufför i Chiang Mai, men ska i stället skada sig själv när han klättrade in på boendets trädgårdar

Chiang Mai -

En brittisk medborgare ertappades enligt uppgift för att ha ljugit för myndigheterna om att ha blivit attackerad av en taxichaufför när han återvände från en nöjesplats på Ratchawithi Road i Mueang District, Chiang Mai-provinsen, förra tisdagen den 26 juli.

Detta följde på en nyhetsrapport om att det utländska offret knivhöggs av en thailändsk taxichaufför runt 1:52. på tisdag. Han ska ha skadats av skarpa skärsår i handflatan och fingrarna. Han fördes till ett privat sjukhus i Chiang Mai och bekräftade för turistpolisen att han blivit attackerad och att hans mobiltelefon saknas.

Polisen i Chiang Mai blev dock misstänksam mot historien när Mr. Miller inte kunde svara på grundläggande frågor om den påstådda attacken och taxibeskrivningen eller var han hade hyrt bilen och började själva ställa frågor och granska CCTV i området där Daniel hade varit hittats skadad.

Men från och med idag, den 29 juli, avslöjade polisen i Chiang Mai att den brittiske medborgaren Daniel William, 30, inte blev fysiskt attackerad men skadorna på hans händer uppges ha orsakats av att klättra på staketet till ett kafé och ett pensionat i Soi 11 på Phra Pok Klao Road, Phra Sing Subdistrict.

Kaféägaren, vars namn undanhölls av polisen i Chiang Mai, berättade för tjänstemännen att sent på natten hörde deras släkting som var inne i butiken ett högt ljud komma från betongstaketet på östra sidan av butiken. De gick och tittade och enligt uppgift såg en utlänning, som såg berusad ut, falla från staketet och sprang skyndsamt för att klättra på andra sidan av staketet till butiken som var täckt med zinkstaket. Delar av stängslet ska ha kollapsat och skadats.

Daniel lyckades ta sig över staketet till huset bredvid men en hund skällde högt, så han klättrade snabbt till ännu ett hem. Det fanns fortfarande tydliga blodfläckar på staketet, uppgav kaféägaren.

Dessutom sa ägaren att såren på turistens händer verkade vara från zinkstaket. "Ingen jagade honom. Han verkade också vara berusad. Vi hade ingen aning om varför han berättade för polisen att han var under attack eller varför han klättrade in på gårdar och bostadshus”, tillade de.

"Mobilen som påstods vara förlorad hittades nedfallen nära staketet som han hoppade från, tillsammans med ett par sneakers som redan har plockats upp av polisen." Kaféägaren avslutade.

Polisen i Chiang Mai uppgav inte omedelbart om de planerade att väcka åtal mot Daniel men hade flera alternativ som att lämna in en falsk anmälan eller intrång. Enligt generalmajor Thawatchai Pongwiwattanachai, Chiang Mais provinspolis, pågick utredningen och Millers falska uttalande skadade bilden av Chiang Mai och turismen.

Mr. Miller släppte inte omedelbart ett uttalande som svarade till Chiang Mais polis om att hans påstående om att ha blivit attackerad var falskt.

Foto med tillstånd: Chiang Mai News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.