Fem höga Sattahip-poliser, inklusive en chef, överfördes i efterdyningarna av Mountain B nattklubbsbrand

Sattahip-distriktet, Chonburi —

Fem Plutaluang ledande poliser har överförts till Chonburi Provincial Police Station i efterdyningarna av Mountain B-branden, som enligt uppgift byggdes olagligt och drevs utan korrekt licens.

Ordernummer 313/2020 för att överföra fem högre poliser vid Plutaluangs polisstation offentliggjordes i går, den 5 augusti, under namnet Pol. Generalmajor Atthasit Kitchahan, överbefälhavare för Chonburis provinspolis, efter den ohyggliga branden på puben Mountain B i Plutaluang-distriktet i Sattahip-distriktet.

Ordern löd: "För att tillåta kontoren vid Chonburi Provincial Police Station att fungera effektivt, kommer de fem tjänstemännen enligt följande, därför att överföras till inaktiva tjänster på Chonburi Provincial Police Station."

  1. POL. COL. Wuttipong Somjai, polischef på Plutaluangs polisstation
  2. POL. LT. COL. Somsak Ruying, biträdande polischef
  3. POL. LT. COL. Torwong Sakkulwong, biträdande utredningschef
  4. POL. MAJ. Samaya Choosukphonyam, inspektör för förebyggande och bekämpning av brott
  5. POL. MAJ. Yuttana Songkrasa, undersökningsinspektör
Beställningen gäller tills vidare, från och med den 5 augusti 2022.
FOTO: Khaosod
Lokala medier rapporterade dock att överföringarna av de fem poliserna kom från efterdyningarna av upptäckten att Mountain B hade opererat utan korrekt licens, upprepade gånger brutit mot de lagliga stängningstiderna och tillåtit tillgång till minderåriga. De fem tjänstemän som är inblandade i anklagelserna kommer också att utredas av överordnade myndigheter.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.