Thai Constitution Protection Association vill ha en fullständig utredning av Anti-Corruption Commission av alla tjänstemän som övervakar Mountain B nattklubb

FOTO: Matichon

Chonburi –

Srisuwan Chanya, generalsekreterare för Thai Constitution Protection Association, uppmanade National Anti-Corruption Commission (NACC) att ta allvarliga rättsliga anklagelser mot inrikesministern, Chonburi-guvernören och åtta lokala poliser för att ha försummat sina uppgifter och driften av underkvalificerad nöjesplats 'Mountain B'.

Srisuwan måndagen den 8 augusti anlände till NACC för att lämna in ett klagomål mot tre grupper av tjänstemän för att ha försummat lokalens öppning tills den orsakade brandskador, dödade femton personer och skadade många andra.

Han berättade för Associated Press att trots att "Mountain B"-ägaren arresterades och väntade på rättsligt åtal av Pattayas provinsdomstol, ställde allmänheten fortfarande flera frågor och klagomål, som varför lokalen fick öppna i det förbjudna området?; Även om platsen hade ansökt om tillstånd, varför kunde platsen drivas när det inte borde vara så enligt lagen?; och om platsen tidigare åtalades för olägenhet av Plu Ta Luang polisstation den 16 juli, varför har inte tjänstemännen genomfört en utredning mot platsen sedan dess eftersom den var belägen i det förbjudna området? osv.

FOTO: CH8

Generalsekreteraren fortsatte att enligt Entertainment Place Act BE 2509, inrikesministern, general Anupong Paochinda, och provinsguvernören, i det här fallet, Pakathorn Tienchai, tilldelades att vara brottsbekämpande myndigheter. Den administrativa polisavdelningen fick också i uppdrag att strikt övervaka sina ansvarsområden. Men en sådan tragisk olycka inträffade fortfarande och blev en stor förlust för alla.

"Inrikesministern, Chonburi-guvernören och polisen som ansvarar för området måste gemensamt ta ansvar i det här fallet, detta är inte lokalägarens enda fel. Disciplinära påföljder och omplacering av personal räcker inte. Därför måste Thai Constitution Protection Association komma och uppmana NACC att utreda och åtala alla inblandade”, avslutade Srisuwan.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.