Somyot, anklagad som huvudägare till Mountain B-klubben där dödsbrand dödade 19 personer, lovar att "kämpa för sitt barn" och ge betydande ekonomisk kompensation till offren

FOTO: Naewna

Chonburi –

Somyot Panprasong, eller 'Sia Yot', gav en intervju gråtande efter att ha överlämnat sig till Plutaluangs polisstation i eftermiddags den 16 augusti, han sa att han aldrig skulle överge sin son och skulle ge ekonomisk kompensation till offren för "Mountain B"-branden.

Somyot anlände till Plutaluangs polisstation på eftermiddagen efter arresteringsordern som angav att han var anklagad för att ha orsakat allvarliga dödsfall och skador på andra på grund av vårdslöshet och att driva nöjeslokalen utan tillstånd.

Den påstådda "Mountain B"-ägaren har förnekat alla anklagelser och säger att han inte är inblandad i lokalen i någon form.

FOTO: Manager Online

Efter förhöret fördes han under polisförvar för en husrannsakan i hans hus i Sattahip-distriktet innan han fördes tillbaka till Plutaluangs polisstation för vidare utredning.

Somyot berättade för lokala reportrar innan han fördes för husrannsakan att han inte flydde från kallelsen som rykten sa på sociala medier, utan att han befann sig i en annan provins vid tillfället. Efter att han hörde talas om arresteringsordern blev han chockad och skyndade sig att lämna in sig på polisstationen eftersom han aldrig blivit uppringd av polisen eller något liknande tidigare.

Somyot sa också att han aldrig har varit i juridiska eller kriminella problem i sitt liv och att han är en laglydig medborgare.

I slutet av intervjun konstaterade även den 55-årige pappan med darrande röst: ”Jag älskar mitt barn. Oavsett vad. Jag måste kämpa tillsammans med mitt barn till slutet och kommer att ge ekonomiska botemedel till offren för Mountain B-branden så mycket jag kan.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.