Indisk passagerare greps på Suvarnabhumi flygplats för att ha försökt smuggla vilda skyddade djur till sitt hemland

Bangkok -

En indisk medborgare greps på Suvarnabhumi internationella flygplats efter att ha försökt smuggla flera arter av levande skyddade djur, inklusive en fennecräv och silkesapor, till sitt hemland tisdagen den 16 augusti.

Prasert Sornsathapornkul, chef för avdelningen för skydd av vilda djur och växter under avdelningen för nationalparker, vilda djur och växter, avslöjade att flygplatssäkerheten upptäckte avvikelser, förmodligen levande varelser, i en passagerarväska till den indiska passageraren runt klockan 11:00 PM. på tisdag.

Tjänstemän för vilda djur och Suvarnabhumi djurkarantän började sedan sökandet och hittade sex typer av skyddat vilda djur, totalt 17 djur, gömda i plastkorgar inuti en påse som var fullpackad med mat och snacks.

Djuren inkluderade en fennec-räv, en tvättbjörn, åtta silkesapa, tre ögonödlor, två gröna skinks och två albino-pytonslangar.

Den 21-åriga indiske passageraren, som senare identifierades som Abilash Annaduri, greps för rättsliga förfaranden. Han anklagades till en början för att ha exporterat vilda djur och förbjudna varor utan tillstånd, brott mot landets naturskyddslag och tulllagen.

Den misstänkte hade inga kommentarer om fyndet.

Foto med tillstånd: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.