Covid-19-läkemedel ska vara klara för offentlig distribution på apotek över hela landet i Thailand från september och framåt

Bangkok -

Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) har beviljat tillstånd till apotek över hela landet att distribuera Covid-19-läkemedel för hemisolerade patienter, med start den 1 september.

CCSA talesman Dr. Taweesilp Visanuyothin berättade för Associated Press efter CCSA:s generalmöte i eftermiddags, den 19 augusti, att folkhälsoministeriet hade påskyndat processen för Covid-19 läkemedelsregistrering för allmänt bruk medan den statliga läkemedelsorganisationen (GPO) hade förberett behandlingen läkemedel för distribution till allmänheten.

Enligt talespersonen inkluderar de tillgängliga Covid-19-läkemedlen i lager 5 miljoner tabletter av Favipiravir, 6.76 miljoner av Molnupiravir och 3.8 tusen av Remdesivir, och mängden är tillräcklig för lokal distribution.

Från den 1 september och framåt skulle sjukvården utanför folkhälsoministeriet kunna köpa läkemedel och apotek över hela landet skulle kunna distribuera läkemedel till patienter enligt recept. Sjukvårdsenheter under Folkhälsoministeriet skulle kunna genomföra läkemedelsupphandling från och med den 1 oktober för myndighetens behov.

När det gäller upphävandet av nöddekretet och upplösningen av CCSA i oktober sade premiärministern och talespersonen gemensamt att frågorna för närvarande behandlas i CCSA-kommittén och att beslutet ännu inte har fattats vid dagens möte, trots motstridiga rapporter i media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.