Specialfunktion: En om dagen del tre - vad händer när en utlänning dör i Thailand???

EN OM DAGEN

Redaktörens anmärkning: Följande är ett bidrag från American Legion Post TH02 i Pattaya Thailand. Den fokuserar specifikt på en amerikansk militär stridsveteran, men ger en hel del insikt bakom kulisserna om vad som händer i allmänhet när en utländsk medborgare går bort i Thailand. Det här är del tre av fyra som vi kommer att lägga upp under nästa vecka eller så. -Adam Judd, chefredaktör, The Pattaya News English

Om du missade del ett, klicka här för hela artikeln. Den här artikeln kommer inte att vara meningsfull utan att läsa del ett.

Om du missade del två, varsågod! Klicka här!

Kapitel 3

Nathan Lee Kent

Född 30 januari 1981

Död 25 juli 2022

Vid tidpunkten för hans bortgång var Nathan en resenär... och gick bort under en av sina upptäcktsfärder i Pattaya... så ingen här kände honom personligen.

Men för oss var han ingen främling. Nathan tjänade sitt land hedersamt som medlem av den amerikanska flottan.

Nathan anmälde sig frivilligt att tjänstgöra i USA:s militär under en tid av krig av värvade sig till marinen i oktober 2005. 

 Efter grundutbildningen utsågs hans militära ockupationsspecialitet som kårman.   

Marinens soldater finns i två typer: blå och grön... blårandiga kårmän arbetar på antingen fartygs- eller landbaserade sjukhus. Green stripe corpsmen tilldelas United States Marine Corps infanterienheter. Detta kräver ytterligare träning i att behandla akut traumatisk skada och i taktiken och fysiskheten hos en marin infanterist.  

När han väl tilldelats en infanteripluton genomgår kårmannen samma utbildning i vapen, taktik, styrka, uthållighet och fördärv som en marin infanterist. I september 2006 tilldelades Nathan den tredje bataljonen, First Marines, eller 3/1, First Marine Division, India Company.

  3/1, känd som Thundering Third, är baserat från Camp Horno, som ligger i Camp Pendleton, Kalifornien. Den 10 april 2007 utplacerades 3/1 som markstridselement i den 13:e marina expeditionsenheten. En MEU kan helt enkelt beskrivas som USA:s 911 first responders. Dess uppdrag är att kunna svara var som helst i världen inom 24 timmar.

De beordrades in i Irak som en del av Operation Phantom Thunder. Markstridselementet, som Nathan var en del av, började fungera den 15 juni 2007, norr om Falluja.  

Under sin tid i Irak gick Nathan på mer än 100 patruller och behandlade marinsoldater som skadats i IED-attacker och irakiska civila skadade av skottlossning. 3/1 avslutade operationer i Irak efter 90 dagar den 20 september 2007 och återvände till Camp Pendleton den 17 november 2007.

Efter sin separation från marinen 2008, skrev Nathan in sig vid California State University Fullerton. Han tog examen i maj 2014 med en BA i antropologi.  

Det kulturella inslaget i denna examen kan förklara hans kärlek till resor, och 2016 blev han en världsstudent. Vi frågar varför vi måste förlora så goda män? En del av svaret är att endast goda män frivilligt ställer upp för att tjäna och försvara sitt land. Han valde det svårare livet som en soldat i en tid av krig. Jag vet inte var sådana män kommer ifrån, förutom att säga att de är den typen av män som har gjort Amerika stort och kommer att fortsätta att bevara det. 

Fortsättning följer... Håll utkik för den slutliga slutsatsen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/