Pattayas myndigheter godkänner ytterligare en budget på 1.5 miljoner baht för att fortsätta studera spårvagns-/monorailprojekt

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Pattayas myndigheter godkände ytterligare en budget på 1.5 miljoner baht från en totalbudget på 70 miljoner baht för att studera ett spårvägs-/monorailprojekt efter att det har skjutits upp av Covid-19-pandemin.

Pattayas kommunfullmäktige fredagen den 26 augusti gav grönt ljus till tilldelningen av en budget på 1.5 miljoner baht som ska spenderas på spårvägsprojektstudien, enligt Wuttisak Ruamkitjakarn, vice borgmästare i Pattaya.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Den senaste budgeten togs från budgeten på 70 miljoner baht som Pattaya City har dedikerat till studien av spårvägsprojektet, sa Wuttisak. Studien hindrades dock av covid-19-pandemin och hade lagts åt sidan i flera år.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Under en total budget på 70 miljoner baht fokuserade studien främst på spårvägens fördelar för stadens transportsystem och dess potentiella miljöeffekter, avslöjade Wuttisak. Projektet saknade dock fortfarande visshet om parkeringsområdena, som kommunfullmäktige diskuterade om det skulle vara på Soi Siam Country Golf Club eller på Huai Khwang-stationen nära Pattayas flytande marknad.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Direktören för Pattaya Public Works Department, Montien Chansuk, sa att spårvägen var absolut nödvändig eftersom den skulle underlätta enormt för medborgare och turister att ta sig runt i staden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.