Malaysiska turister störtar indier när det gäller utländska turister som anländer till Thailand, säger TAT-chefen

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Malaysiska turister störtade indianerna när det gäller antalet utländska turistankomster i Thailand, medan 4-5 miljoner turister besökte Thailand totalt från Q1 till Q3, sa chefen för Pattaya Tourism Authority of Thailand (TAT).

Mötet leddes av Prawan Saekoo, ordförande för Eastern Thai Hotels Association, och Anoma Wongyai, chef för Pattaya TAT, arrangerades igår, den 30 augusti, på Amari Pattaya Hotel för att utvärdera turismsituationen i Pattaya och Thailand.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Enligt Anoma har den övergripande turismsituationen förbättrats avsevärt sedan Covid-19-pandemin, vilket sågs av över 4-5 miljoner turister som anlände till Thailand från början av 2022 till 27 augusti.

Förstaplatsen när det gäller antalet ankomster föll till malaysiska turister, som stod för cirka 600,000 430,000 personer, medan indier tappade från förstaplatsen till tvåan med XNUMX XNUMX personer, konstaterade TAT-direktören.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Den tredje platsen tillhörde laotiska turister och den fjärde till singaporeanska turister med 200,000 XNUMX personer.

TPN noterar att det är troligt att åtminstone några av dessa "turister" från länder som Laos faktiskt kan ha kommit för att söka arbete.

De flesta turister bestämde sig för att besöka Pattaya efter landets officiella återöppning och de flesta Covid-19-restriktioner var borta. Det fanns också 5.7 miljoner inhemska turister och 450,000 2022 utländska turister som reste på helgerna under de första sex månaderna XNUMX, enligt TAT-direktören.

Anoma lovade att hon skulle försöka öka inrikesresandet så mycket som möjligt, med fokus på att övertala turister att resa varje dag genom att arrangera roliga och spännande aktiviteter med mera.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.