Tillförordnad thailändsk premiärminister kvalificerade sig för full ministerbefogenhet att fatta beslut enligt regeringens nya ordning

Nationella -

Tillförordnad premiärminister Prawit Wongsuwan har nu full ministerbefogenhet när det gäller att fatta beslut i frågor som rör budgetar och statlig personal, enligt ministerordern som utfärdades av regeringen tisdagen den 30 augusti.

Enligt ediktet, om premiärministern inte kan utföra officiella uppgifter, kommer de vice premiärministrarna att få i uppdrag att agera på premiärministerns vägnar, enligt följande:

1. General Prawit Wongsuwan, 2. Jurin Laksanawisit, 3. Anutin Charnvirakul, 4. Don Pramudwinai och 5. Supattanapong Punmeechaow.

Ordern som utfärdades 2020 angav tidigare att den tillförordnade premiärministern har full beslutsbefogenhet för förvaltning och budgetgodkännande men måste initialt godkännas av statsministern.

Efter regeringssammanträdet i tisdags avbröt dock utskottet detta villkor. Detta innebär att General Prawit innehar nu makt och auktoritet på samma sätt som tillförordnad premiärminister. Ännu viktigare är att ediktet tillämpades retroaktivt från den 24 augusti, när författningsdomstolen beordrade att Prayuts minister skulle avbrytas.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.