Regeringen godkänner initialt inrättandet av "Traffic Law Enforcement Department" för att övervaka och åtala trafiklagsförbrytare

FOTO: Posttoday

Bangkok -

Kabinetsutskottet godkände tisdagen den 6 september inrättandet av "Traffic Law Enforcement Department" enligt Traffic Case Draft Act för att övervaka och åtala dem som kränkt trafiklagarna.

Regeringens biträdande taleskvinna Ratchada Thanadirek sa att avdelningen grundades för att lösa problem med förares bristande erkännande av trafiklagstiftningen och lydnad som påverkade säkerheten för förare, passagerare och allmänheten.

Enligt förslaget till trafikmålslag skulle Trafiklagstiftningen drivas separat från allmänna brottmål. Utredningsmännen skulle få behörighet att utfärda ett förordnandebrev för trafikbrottslingar att infinna sig vid domstolen och meddela domstolen att utdöma straffåtgärder mot lagöverträdarna.

FOTO: Inlägg idag

Typerna av trafikärenden och förfarandet för att genomföra trafikärenden är indelade i 3 grupper enligt följande:

Grupp 1: Överträdare kategoriserade i specifika trafikförseelser, såsom körning utan körkort; köra medan deras körkort är indraget, återkallat eller löpt ut; misslyckas med att lyda trafikljus; köra med överskridande hastighet osv.

Istället för att få en biljett, skulle brottslingar som kategoriserades i gruppen kallas till utredaren innan tjänstemännen skulle utfärda domstolens utnämningsbrev för att presentera sig vid domstolen.

Grupp 2: Överträdare som har kategoriserats i andra brott som kan bötfällas enligt Vehicle Act, Land Transport Act, Highway Act och bestämmelserna från Expressway Authority of Thailand.

Om gärningsmannen vägrar att ta ut eller betala böterna, ska tjänstemännen gå vidare med att utfärda en stämningsskrivelse till domstolen.

Grupp 3: Överträdare som exkluderades i grupp 1 och grupp 2 och kategoriserades som grova brott, såsom rattfylleri.

Gärningsmän skulle utredas och gå vidare med rättsliga förfaranden enligt straffprocesslagen eller tingsrätten, beroende på fall. Rätten får vid behov föreskriva ytterligare paragrafer enligt denna lag.

FOTO: Thairath

TPN Media noterade att lagen måste ses över av statsrådets kontor och representanter för de relevanta myndigheterna, såsom transportministeriet, justitieministeriet och den kungliga thailändska polisen, innan de föreslår till parlamentet i det vidare steget.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.