Pattaya CC vinner silver vid den 7:e internationella Koh Chang Beach Cricket Tournament – ​​Del 2

   Denna rapport täcker vägen som Pattaya Cricket Club (PCC) fullblod har tagit. Den senaste turneringen hölls 2020, där man vann Egg Cup, dvs 3rd plats men i år hoppades de, med lite tur, kunna stjäla en vinst. Det skulle inte vara lätt eftersom PCC-hingstarna, Alibaba, de svarta papegojorna och Koh Chang A skulle ge hårt motstånd.

Redaktörens anmärkning: Om du missade den första delen klicka här.

Medlemmarna i laget för denna turnering inkluderade: Reds Liddell (kapten), Trevor Moolman (Garys pappa), Steve Christie aka Crunch, Andy Scofield, Richard Stuart och Glynn Davies. Trots att de är de äldre medlemmarna i PCC 1st Laget, och kanske lite långsammare, de flesta var duktiga cricketspelare på sin tid och de har behållit all sin kunskap och majoriteten av sina färdigheter. Den som inte behandlar dem med respekt kommer att få sina cricketbottnar rejält smiska.

   Deras första match i divisionsslutspelet var mot Black Parrots. The Thoroughbreds inledde bowlingen med en mycket snygg över från Andy Scofield mot den storslagna Stronky för 5. Både Crunch och Glynn blev förkyld av Rehab och Jeffers (respektive) på grund av gränser och extrafunktioner och det krävdes Reds exakta bowling för att stoppa tidvattnet. 42 gjorde mål efter 3:anrd över. Richard gav bort 10 till Slatts och Trevor kastade finalen över till Christy som kördes ut på den sista bollen (-5) för totalt 57. En omtvistad poäng som inleddes med att Trevor fick 9 och Crunch slog 2 6ers för 15. Richard begränsades till 8 av Stronky. 32 efter 3 overs och lite att göra. Det blev svårt när Christy hamstrade Richard för 1. Reds gick bra på 14 tills han kördes ut på sista bollen, ett kostsamt misstag. Glynn fick respektabla 11 av de senaste över, men 53 räckte inte. PCC förlorade med 4 körningar

   Den andra matchen var mot British Club CC. Fullbloden förlorade kasten och var tvungna att slå. Trevor öppnade slagträningen och fick en imponerande start med 21 från Talal. Richard fortsatte trenden medan Andy hade svårt att få bort Kathy för löpningar. 51 efter 4 overs. Både Reds och Glynn förlorade sina wickets på den sista bollen för att få poängen till respektabla 70. En svår poäng att övervinna mot bra bowlare. The Thoroughbreds började riktigt bra med Andy som gav bort 10 och Crunch begränsade Kathy till 3 trots att hon tappade en fångst som skulle ha placerat henne i ankdammen. Glynn bollade bra och ställningen var 19 efter 3 overs. Mycket att göra. Reds kastade Pramodh för -2, men Ben slog bra för 17 och Sunil krossade Trevor för 27 av den sista overen, men det räckte inte för seger och fullbloden vann med 9 runs.

   Fullbloden 3rd och dagens sista match var mot Pangolins i deras undulatsmugglare. Jag är inte säker på om de hoppades att skrämma oppositionen, men det fungerade inte. The Thoroughbreds slog först och öppnade med Crunch som slog Ian för 26, medan Richard var begränsad till 2. Resten försvarade sina wickets för måttliga poäng, totalt 54. Pangolins svarade med 12 av Andy's bowling men Crunch skickade Ian till Duck Pond, bollade för -2. Richard förbättrade sin poäng till 20 men Matt kunde bara lägga till 3 mot snygg bowling från de röda. Jim försökte vinna matchen för Pangolins genom att få 4 6ers men så blev det inte. 7 runs behövdes från Callum i den sista over men han togs ikapp och gjorde bara 2 för totalt 49. Fullbloden vann med 5 runs. Detta resultat placerade Thoroughbreds i 2nd plats i sin division och in i Egg Cup-semifinalen igen.

   Egg Cup-semifinalen var mot Phuket Penguins. Andy öppnade med mer städad bowling, medan Crunch blev hissad runt stranden för 20 av Anthony. Glynn glömde att släppa bollen men lät så småningom slagmannen spela för ynka 4. Reds räddade en viss 4:a när Jeffers slog honom i bröstet men lyckades ändå med 13 och tog Penguins till 37. Richard skickade Bra till ankdammen när Crunch körde ut honom med ett fantastiskt kast från djupet och Trevor beseglade pingvinens öde när han kastade Curt för 3. Totalt 38 var långt ifrån tillräckligt för att begränsa fullbloden. Fullbloden svarade med att Trevor grymt krossade unga Marion runt stranden i 22, medan och Richard och Crunch hölls under kontroll i 6 vardera. Tursnack och dåligt fält gjorde att Andy och Reds kunde lägga till 32 medan Glynn förlorade sina stubbar två gånger till Bra för en -7 och ett besök i ankdammen, men matchen var redan vunnen. 59 spelade 38 och fullbloden var i Egg Cup-finalen mot Alibaba.

   Två jämnt matchade men helt olika lag ställdes mot varandra för Egg Cup. Alibaba inledde bowlingen med Rick som höll Trevor till en stadig 9. Dan v Glynn och Pavit v Richard gav samma resultat. Andy Scofield livade upp saker efter att ha slagit en 6:a och sedan fångas av Cher och sedan släpptes av Pavit från en No Ball för 14. Crunch mötte Cher och hade lite tur när Terrence tappade honom efter 2 6:or. Terrence kastade en blixtsnabb sista över för 1 men Reds behöll sin wicket och ett slutresultat på 57. Det skulle bli nära. Crunch bowlade Pavit två gånger med sin vänstra arm i swingers och han gick för ett kallt bad och -7. Glynn fick utslag på 25 av Ricky och Dan fick 9 för en poäng på 35. En liten fördel för Alibaba. Fördelen försvann när Richard bollade Peter för 1 och Alibaba låg bakom. Trevor lyckades få Terry fångad och kastad och 18 av de två sista oversna tillät Alibaba att nå 54 och en förlust med 3 runs. En bra match och en bra tävling.

    The Thoroughbreds vann Egg Cup för andra gången, men kunde så nära ha varit i finalen mot PCC Stallions. 

   Den sista delen av trilogin kommer att vara den väg som PCC-hingstarna tar. ”Glöm inte kära läsare. Du hörde det här först, off the record, på QT och väldigt hysch-hysch”.    

     

  

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen skicka e-post till Pattayanewseditor@gmail.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/