Pattayas borgmästare stöder försäljning av alkohol från 2 till 5 på hotell och förlänger de lagliga öppettiderna till 4

Pattaya —

Pattayas borgmästare var öppen för att stödja företagares förslag att sälja alkohol från 2 till 5 på hotell samt att förlänga de lagliga öppettiderna till 4 för att klara av turisters beteende.

Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches reagerade på Pattayas företagare som nyligen träffade den thailändska turist- och sportministern Phiphat Ratchakitprakarn för att föreslå att hotellen skulle få sälja alkohol från 2 till 5 och att förlänga de lagliga öppettiderna till 4 som svar på turisternas beteende.

Borgmästaren sa: "Jag stöder helt de två idéerna. Pattaya är en destination i världsklass för turism. De flesta mötesplatser är tillbaka till verksamheten nu, och de är ivriga att betjäna kunder till klockan fyra på morgonen. Jag är villig att låta Pattaya vara pionjär inom de två policyerna.”

De första åtta sandlådeprovinserna som föreslagits för att testa öppningen till klockan 4 är Bangkok (Khaosan Road), Phuket, Krabi, Phang Nga, Chonburi (Pattaya), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin), Surat Thani (Samui) och Chiang Mai .

Men eftersom båda tiderna för närvarande är lag, kommer lagen att behöva ändras för att tillåta förslaget och vissa grupper, särskilt religiösa och anti-alkoholorganisationer, har motsatt sig varje lättnad av lagarna.

Fler möten på nationell nivå för att diskutera förslaget väntas i slutet av denna månad eller i början av nästa.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.