Uppdaterade regler att gälla på Pattaya Walking Street för bättre organisation och säkerhet

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Pattayas myndigheter har officiellt tillkännagett de uppdaterade reglerna som ska tillämpas på Walking Street främst för att kontrollera lokaloperatörer för bättre organisation och säkerhet.

Dessa regler är de uppdaterade versionerna av de som deklarerades tidigare den 30 augusti. De diskuterades och reviderades i går, den 9 september, i Pattayas stadshus, med Pattayas vice borgmästare Manoch Nongyai som ordförande för mötet.

Följande är de sex reglerna som har reviderats:

  1. Alla fordon är inte tillåtna att köra in på Walking Street från 7 till 5, och stora fordon, som sexhjuliga lastbilar eller betongbilar, är begränsade, förutom för utryckningsbilar eller de med rätt tillstånd.
  2. Att placera ett stånd eller produkter på gatan är begränsat utan tillstånd.
  3. Platser är förbjudna att inkräkta på gatan.
  4. Handling/försäljning på gatan är begränsad, förutom under den milda perioden.
  5. Sopsäckar måste förvaras inne i lokalerna för att vänta på sopbilen som kommer runt tre gånger om dagen vid midnatt, 3 och 4. Förbrytare kommer att åtalas för renlighetslagen och få böter på 20,000 XNUMX baht.
  6. Platsoperatörer måste strikt följa brandförebyggande åtgärder.

En regel som fortfarande diskuteras mellan tjänstemännen och platsoperatörerna är begränsningen av parkering på båda sidor om gatan eftersom operatörerna enligt uppgift vill att den ska tas bort.

Dessutom kommer mc-taxiplatserna som ligger inom gränden eventuellt att flyttas till grändens entré, men detta har ännu inte slutförts.

Slutligen finns det fortfarande planer på att ta bort skyltarna över gatan och få dem att köra längs med byggnaderna, men detta håller fortfarande på att utvecklas. Detta för att möjliggöra enklare åtkomst för utryckningsfordon som brandbilar.

Ytterligare ett liknande möte kommer att hållas den 1 oktober 2022.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.