Man på rehab satte eld på sig själv i Chonburi, får 60 % brännskador

FOTO: ข่าวคนชล

Mueang-distriktet, Chonburi —

En man som led av psykisk ohälsa, enligt uppgift av droger och var under rehabilitering, satte eld på sig själv och fick 60 % brännskador på kroppen.

En thailändsk man endast identifierad som "Eak" (32) blötlade sig i olja innan han tände sig själv med en tändare framför sitt hus i Ban Puek-distriktet i Mueang-distriktet i Chonburi, berättade hans yngre bror för Khunnathams räddningstjänst.

FOTO: ข่าวคนชล

Den kusliga händelsen ägde rum i går morse, den 9 september, efter att mannens pappa sa åt honom att köpa några matvaror. Han verkade sedan irriterad och gick ut ur huset och kom tillbaka med en hink olja och en tändare innan han begick den skrämmande handlingen, berättade brodern för lokala thailändska medier.

FOTO: ข่าวคนชล

Brodern sa att han och hans grannar hjälpte till att släcka branden med vatten och ringde räddningstjänst som anlände efter en halvtimme. Mannen fick 60 % brännskador på kroppen och fördes till Burapha Hospital av Khunnathams räddningstjänst.

FOTO: ข่าวคนชล

När brodern fick frågan om ett möjligt motiv sa han att hans äldre bror mådde psykiskt dåligt eftersom han brukade ta droger och just nu var på rehabilitering. Men mannen började få hallucinationer på sistone och vägrade sova och var väldigt oförutsägbar, så detta kan ha fått honom att bränna sig, sa brodern.

Den skadade mannen är kvar på Burapha-sjukhuset vid presstid. Polisen sa att de skulle förhöra hans far för mer information.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.