Nationalparksvakt dödad efter att ha försökt stoppa vilda elefanter som rasar i lokala samhällen i Prachinburi

Prachinburi –

En nationalparksvakt dödades tragiskt tidigt på måndagen den 12 september, efter att ha försökt stoppa en vild elefant som härjade i lokala samhällen och förstörde hus för mat i Prachinburi.

Tjänstemän från Thap Lan National Park tillsammans med Ban Wang Ai Pongs bychef anlände till platsen söndagskvällen den 11 september efter att ha blivit varnad om den vilda elefanten från nationalparken som inkräktade på byn och letade efter mat. De försökte trycka tillbaka däggdjuret till parken för att förhindra att det skadade byborna som det tidigare gjorde med två lokala invånare i området.

Tyvärr, när parkvakten, som senare identifierades som Arthit Phewngam, försökte skrämma djuret med smällare, attackerade elefanten tjänstemannen och trampade ner honom till marken.

Han fördes i hast till ett lokalt sjukhus men dödförklarades så småningom tidigt på måndagen.

Enligt lokala bybor hade elefanthanen inkräktat på bostadsområdena i Nadi-distriktet i fem månader, stulit produkter och skadat bybornas kök i husen för mat samt skadat två lokala bybor.

Elefantens status vid presstiden var fortfarande oklar men antogs fortfarande vara på fri fot i nationalparkens täta skogar.

Foto med tillstånd: Manager Online

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.