Singapore EV-flottaoperatör SEV i samarbete med Planet Communications Asia för att rikta in sig på thailändsk turism i Pattaya

SINGAPORE, 15 september 2022 – SEV, som har en av de största flottorna av kommersiella elfordon (“EVs”) i Singapore, samarbetar med Thailand-listade Planet Communications Asia (“PlanetComm”) för att leverera elbilar, skåpbilar och skotrar till Pattayas turistindustri, i ett pilotprojekt som skulle kunna bana väg för att fler sådana fordon rullas ut till andra turistattraktioner i kungariket.  

SEV kommer att arbeta med PlanetComms dotterbolag Planet EV för pilotprogrammet, som syftar till att göra elbilar tillgängliga på hotell, turistattraktioner och flygplatsen i Pattaya. Användare kan boka fordonen online och lämna tillbaka dem efteråt på anvisade platser i staden. 

Anslutningen kommer också att sälja elbilar till kommersiella användare som taxi- och biluthyrningsföretag och matleveransplattformar. Den kommer också att installera laddningspunkter för elbilar och stationer för batteribyte på utvalda platser i Pattaya.  

Minst 1,000 1,000 bilar och inte mindre än XNUMX XNUMX skotrar kommer att göras tillgängliga i pilotprogrammet, som har stöd av borgmästaren i Pattaya, Mr. Poramet  Ngampichet, som träffade ledande befattningshavare för SEV och PlanetComm nyligen för att diskutera  projektet.  

Om programmet mottas väl kommer båda företagen att arbeta med relevanta parter som t.ex  som Thai Hotels Association för att utöka den till andra turistattraktioner i landet. Thailand,  som ökar ansträngningarna för att främja hållbar turism, är det första landet som implementera UNESCO Sustainable Travel Pledge rikstäckande sedan lanseringen 2019.  

Steven Kwek, SEV:s general manager, sa: "Thailand är en marknad med stor tillväxtpotential vad gäller efterfrågan på elbilar. Att arbeta med Planet EV kommer att ge oss ett omedelbart fotfäste här eftersom vi kan utnyttja dess lokala nätverk och kontakter för att göra elbilar mer lättillgängliga på turistplatser samtidigt som vi hjälper transportoperatörer som taxiföretag och biluthyrningsföretag att minska koldioxidutsläppen från sina flottor.” 

PlanetComm, en distributör av telekomutrustning och IT-mjukvara för företag, startade Planet EV i april i år för att diversifiera sig till elbilshandeln. Enligt Planet EV var SEV:s meritlista en nyckelfaktor bakom dess beslut att samarbeta med Singapores flottoperatör.

SEV är en auktoriserad distributör av elbilar i fyra sydostasiatiska länder – Singapore, Malaysia, Thailand och Indonesien. Den har flest laddningspunkter för elbilar på en enda plats i Singapore. Tidigare i år lade man beställningar på 500 BYD e6-elbilar för Singapore-marknaden. Sedan dess har det tagits emot cirka 200 fordon, varav de flesta har hyrts ut till förare på plattformarna Gojek och Grab. 

"SEV har visat sin förmåga att skala upp snabbt och göra betydande inbrytningar på marknaden för elbilar i Singapore. Vi på Planet EV tror att de är våra idealiska partners eftersom vi försöker göra samma sak i Thailand. Vi är redan i diskussioner om att arbeta tillsammans inom andra sektorer i Thailand förutom turism, som logistik”, säger Kittapart Wiriyachanta, Planet EV:s operativa chef.

Om SEV
SEV, som är etablerat i Singapore, säljer och leasar elfordon i Sydostasien. Användare inkluderar förare på plattformarna Gojek och Grab. Företaget tillhandahåller även laddningstjänster för elbilar och har flest laddningspunkter för elbilar på en enda plats i Singapore. För mer information besök https://www.sev.com.sg/

Om Planet Communications Asia
Planet Communications Asia (“PlanetComm”) är noterat på Thailands börs och är en auktoriserad distributör av produkter och lösningar för ett antal ledande telekommunikationsleverantörer. Man designar och utvecklar även telekommunikations- och IT-enheter under sitt eget varumärke och tillhandahåller relaterade underhålls- och reparationstjänster. PlanetComm har ett nybildat dotterbolag, Planet EV, som ska producera och leverera elfordon och relaterade tillbehör. För mer information besök https://www.planetcomm.com/en/
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/