Pressmeddelande: USTDA hjälper Thailand att designa smarta städer

Följande är ett pressmeddelande från USA:s ambassad och konsulat i Thailand. Uttalandena inom är deras egna.

Idag tilldelade USA:s handels- och utvecklingsbyrå ett anslag för tekniskt bistånd till Thailands Digital Economy Promotion Agency (DEPA) för att främja utvecklingen av smarta stadsprojekt och kritisk infrastruktur för informations- och kommunikationsteknologi (IKT) för Phuket.

"Thailand har en ambitiös agenda för smarta städer, och USTDA är stolta över att samarbeta med DEPA och Phukets provinsregering för att uppnå deras mål", säger Enoh T. Ebong, USTDA:s direktör. "Genom att hjälpa Phuket att implementera dessa innovativa och banbrytande lösningar kommer vi att ha en positiv inverkan på livet för det thailändska folket och miljontals internationella turister som besöker varje år. Vårt arbete kommer också att bidra till att skapa möjligheter för amerikanska företag att tillhandahålla den typ av teknik och tjänster som uppfyller Phukets specifika behov.”

USTDA:s hjälp kommer att hjälpa till att utveckla tekniska krav och en detaljerad strategi för utbyggnaden av Phuket Smart City Data Platform, ett verktyg som utnyttjar data- och teknikinnovationer för att förbättra effektiviteten och effektiviteten av stadsförvaltning och medborgartjänster. Assistansen kommer att underlätta uppgraderingen av Phukets integrerade driftcenterkapacitet och kärn-IKT-infrastruktur, inklusive trafikkontroll och nödkommunikationssystem, fiberoptiska nätverk, dataservrar, molnmigrering, cybersäkerhet och 5G.

"Detta projekt är ett bra exempel på hur partnerskapet mellan USA och Thailand kan stimulera en levande digital ekonomi och ge direkta fördelar för thailändare, samtidigt som det bidrar till Thailands ansträngningar att bygga en grönare, smartare och mer värdefull turistsektor", säger Gwendolyn J. Cardno, Chargé d'Affaires vid USA:s ambassad i Bangkok. "Med USA som partner kan Thailand dra nytta av årtionden av amerikansk innovation och frodas i denna era av digital transformation."

DEPA:s ordförande och verkställande direktör, Dr. Nuttapon Nimmanphatcharin, tillägger: "Phuket har i nära samarbete med DEPA varit proaktiv i att anta målmedvetna tekniska lösningar för att förbättra välbefinnandet och den ekonomiska livskraften för sina medborgare och besökare. Tack vare det starka stödet från både USTDA och Phukets provinsregering är vi övertygade om att detta tekniska bistånd kommer att leda till en långsiktig medborgarcentrerad digital transformation och stärka banden mellan alla inblandade parter.”

Phuket, en öprovins belägen i södra Thailand vid Andamansjön, är en av de främsta turistdestinationerna i Sydostasien och välkomnar mer än 10 miljoner besökare per år. Phuket är en av de 26 officiella medlemmarna i ASEAN Smart Cities Network, en samarbetsplattform där städer från de tio ASEAN-medlemsstaterna arbetar mot det gemensamma målet smart och hållbar stadsutveckling.

Denna aktivitet främjar målen för Partnerskap för global infrastruktur och investeringar (PGII) att utveckla och distribuera säkra nätverk och infrastruktur för informations- och kommunikationsteknik för att katalysera ekonomisk tillväxt och underlätta öppna digitala samhällen.

Amerikanska företag som är intresserade av att lämna in förslag till USTDA-finansierat tekniskt bistånd bör besöka dem www.ustda.gov/work/bid-on-an-overseas-project.

# # #

US Trade and Development Agency hjälper företag att skapa amerikanska jobb genom export av amerikanska varor och tjänster för prioriterade infrastrukturprojekt i tillväxtekonomier. USTDA länkar amerikanska företag till exportmöjligheter genom att finansiera projektförberedelser och partnerskapsbyggande aktiviteter som utvecklar hållbar infrastruktur och främjar ekonomisk tillväxt i partnerländer.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.