Demokraternas parlamentsledamot kommer att föreslå utkast till ändringar för utarbetande av cannabis- och hampalagarnas övervägande inför nästa möte i oktober

FOTO: Bangkokbiznews

Nationella -

Den demokratiska parlamentsledamoten Satit Wongnongtoey förbereder sig tisdagen den 20 september för att föreslå ändringar av Cannabis- och hampalagen, efter beredningskommitténs begäran om politiska partiers åsikter.

Trang-parlamentsledamoten berättade för Associated Press att han skulle lägga fram förslaget till lagförslaget efter att beredningskommittén hade skickat ett brev till flera politiska partier för att be om deras ändringsutlåtanden för att förbättra förslaget till lagförslag innan det diskuterades vidare i det kommande utskottsmötet den 3 oktober.

Satit uppgav att han skulle vilja att kommittén övervägde att ändra definitionerna av förslaget till lagförslag och system för plantagelicens samt tydligt ange antalet cannabis- och hampaplantor som är tillåtna för hemodling i varje hushåll, ministeriets makt och lagligt öppna auktoriserade distributionskanaler för cannabis , dess extrakt, rökutrustning, etc.

FOTO: Thansettakij

MP upprepade också sina skäl att rösta för utkastet till tillbakadragande att det var på grund av de negativa effekterna på samhället efter att ha låst upp marijuana under de senaste tre till fyra månaderna.

Han sa: "Om det inte finns några lagar för att kontrollera marijuanaanvändning kommer det att orsaka problem. Jag bekräftar att denna fråga har diskuterats ordentligt med utskottet. Det handlar inte om vem som vinner eller förlorar utan det är det kollektiva ansvaret i rådet.”

"Så jag skulle vilja be utskottet att överväga det utan partiskhet eller ställa villkor mot det föreslagna ändringsförslaget från vissa politiska partier. Jag tror att arbetet under koalitionsregeringen inte kommer att orsaka några problem.” Satit avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.