Pattayas kommunfullmäktige uppmanar borgmästare att ta väl hand om palmer efter att ha tagit bort dem från Pattayas strand

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Pattaya —

Pattayas stadsfullmäktige tog hand om turistbilden och uppmanade borgmästare Poramase Ngampiches att ta väl hand om nygrävda palmer som nyligen har tagits bort från stranden och inte överge dem för att torka ut som de äldre tidigare.

Damrongkiat Pinitkan, medlem i Pattayas råd, frågade Poramase under ett möte idag, den 23 september, om trädplanteringsprojektet, som har pågått på stranden sedan 2021 men som enligt uppgift hade försvårats av medborgarklagomål, eftersom många människor inte ville ha några träd tog bort.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Som svar sa borgmästaren att Pattaya City håller på att förnya ett kontrakt med projektentreprenören, företaget Nong Nooch Land and Gardenscape. Kontraktet kommer att förlängas från september 2022 till december 2024 eller 820 dagar. Under tiden kommer företaget att ta bort cirka 130 palmer från stranden och återplantera dem på Eastern National Sports Training Center.

Äldre havsmandelträd kommer inte att tas bort efter protester från miljögrupper. Nya träd och flora kommer också att planteras, enligt Pattayas borgmästare, och området kommer inte att vara kargt av träd som vissa invånare befarade.

FOTO: บริษัท โสภณ เคเบิ้ล ที.วี.และสืาย พายอพ

Sedan uppmanade Damrongkiat borgmästaren att ta väl hand om träden, med hänvisning till att var och en av dem kostar mycket pengar och att han inte borde överge dem för att torka upp som de som tidigare har tagits bort från trafiköarna.

Det rapporteras att efter att alla träd är borta kommer staden att gå vidare med att ändra storlek på trottoaren för att ge mer utrymme för fordon och trafik och sedan plantera ytterligare träd i framtiden.

För närvarande kommer Pattaya Beach Road att utökas endast till Soi Four och inte hela längden av stranden, enligt stadens tjänstemän, med hänvisning till oro från miljögrupper. Projektet kommer också att äga rum en liten sektion i taget, enligt Pattayas borgmästare, för att undvika trafikförseningar eller problem.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.