Nong Samo-sjukhuset i Pattaya-området avslöjar att minst en miljon människor per år blir bitna av hundar i Thailand

Pattaya —

Nong Samo-sjukhuset i Pong höll ett seminarium om rabies efter att statistik visade att minst en miljon människor om året blev bitna av hundar i Thailand.

Seminariet anordnades igår, den 25 september, efter flera rabiesfall i Pattaya-området och oro för att människor kanske inte vet vad de ska göra när de blivit bitna av djur.

Läkare på sjukhuset utbildade därför hälsovolontärer för att upptäcka rabiessymtom hos djur och att behandla djurbett på rätt sätt. Läkarna sade vid mötet, "1. Vi måste snabbt rengöra bettsåret med vatten och tvål. 2. Kom ihåg vilka typer av djur som biter oss så att vi kan fråga ägaren, om någon, om rabiesvaccination. 3. Konsultera en läkare.”

För husdjursägare rådde läkarna, "1. Låt dina husdjur vaccineras varje år och få minst två sprutor det första året. 2. Koppla dina husdjur varje gång du tar ut dem på en promenad. 3. Sterilisera dina husdjur och överge dem aldrig.” Hälsovolontärer kommer att hjälpa till att sprida kunskapen till lokalbefolkningen senare.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.