"Thailand Grand Prix" racingtävling i Buriram förväntas stimulera landets ekonomi och turismsektor efter Covid-19 ekonomiska svårigheter

Nationella -

"Thailand Grand Prix" som arrangeras i Buriram-provinsen denna fredag, den 30 september, tros bidra till att stimulera landets ekonomi och turistsektor samt främja mjuk makt, inklusive Muay Thai, mat och lokala turistattraktioner, innan högsäsongen närmar sig , konstaterade folkhälsominister Anutin Charnvirakul.

Biträdande regeringens talesperson Traisulee Traisornkul berättade för Associated Press torsdagen den 29 september att folkhälsoministern och vice premiärministern hade erkänt beredskapen för tävlingen "MotoGP World Championship" eller "Thailand Grand Prix" mellan 30 september och 2 oktober kl. Chang Circuit i Buriram-provinsen.

Vice premiärminister Anutin själv kommer också att leda öppningsceremonin på fredag ​​och dela ut priser till vinnarna på söndag.

Traisulee uppgav också att vice premiärministern var övertygad om att värdskapet för "Thailand Grand Prix" skulle vara ett utmärkt tillfälle för Thailand att stimulera sin ekonomi under landets återhämtning efter Covid-19-pandemin.

"Både thailändska och utländska turister skulle komma och spendera på hotell, boende, restauranger och turistattraktioner i Buriram och närliggande provinser under tävlingsperioden. Detta skulle resultera i penningcirkulation på den lokala marknaden”, tillade den biträdande taleskvinnan.

Förutom MotoGP planerar Thailands turistmyndighet (TAT) också att organisera fler aktiviteter för att främja Thailand och dess turism och för att locka turister från hela världen, inklusive Dorna Sports motorcykelsportracing och Muay Thai-kamper på Rajadamnern Boxing Stadium .

På grund av Noru-stormen förväntas regn under de närmaste dagarna i Buriram men arrangörerna är övertygade om att det inte kommer att skada tävlingarna. Detta är den första MotoGP på tre år på grund av inställda Covid-19-pandemier.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.