Thailands ledare, Hans Kungliga Majestät Kungen, besöker Nong Bua Lamphu för att omedelbart ge hjälp och hjälp till dem som drabbats av masskjutning

FOTO: Regeringens PR

Nationella -

Regeringstjänstemän från flera avdelningar i Thailand gav omgående hjälp, hjälp och trygghet till offrens familjer och skadade från masskjutningen i Nong Bua Lamphu torsdagen den 6 oktober.

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul tillsammans med hans delegation hade anlänt till provinsen vid 8:30 på fredagen den 7 oktober för att övervaka situationen, besöka de skadade och ge uppmuntran till hälsovårdstjänstemän. Samtliga skador uppges vara i stabilt tillstånd under sjukvård.

FOTO: Thairath

Han beordrade också rättsläkare att påskynda obduktionsprocessen av kropparna av 37 offer, inklusive barn och vuxna, eftersom han förväntade sig att lämna tillbaka kropparna till familjerna för religiösa ceremonier så snabbt som möjligt. Samtidigt fick psykiatriker från MCATT (Mental Health Crisis Assessment and Treatment Team) också i uppdrag att ge mental hjälp till alla drabbade familjer.

På fredagseftermiddagen, runt 3:00, överfördes kropparna av offren till Wat Rat Samakee-templet för familjerna att identifiera kropparna innan de fortsatte med de religiösa ceremonierna.

FOTO: Thairath

Samtidigt berättade generalmajor Nititorn Jintakanon, biträdande talesman för Bangkok Metropolitan Police Bureau, för Associated Press på fredagen att myndigheterna skulle genomföra tätare och effektivare urintester mot poliser.

De som befanns vara inblandade i drogmissbruk skulle omedelbart förbjudas att inneha och använda skjutvapen efter att de lämnat styrkan.

FOTO: Regeringens PR

Från och med fredag ​​eftermiddag besökte premiärminister Prayut Chan-O'Cha och vice premiärminister Prawit Wongsuwan barnomsorgens skjutplats för att framföra kondoleanser, lägga ut blommor och visa respekt för offren. Premiärministern talade också med offrens familjer under sitt besök.

Regeringens talesman Anucha Burachaisri avslöjade också att tre regeringsdepartement, nämligen premiärministerns kansli, justitieministeriet och socialförsäkringskontoret, också skulle ge mer än 13.18 miljoner baht till familjerna till de 37 offren och de 10 skadorna från masskjutningen.

Premiärministerns kansli skulle ge 200,000 100,000 baht per dödsfall, 50,000 200,000 baht per allvarlig skada, XNUMX XNUMX baht per skada och XNUMX XNUMX baht per funktionshinder, enligt talespersonen.

Kan vara en bild av 5 personer, personer stående och utomhus
FOTO: Regeringens PR

Deras majestäter kungen och drottningen anlände till provinsen runt 8 på fredagen för att besöka de skadade på Nong Bua Lamphu-sjukhuset samt för att besöka och uttrycka sina kondoleanser till familjerna till offren som var närvarande på sjukhuset.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.