Traditionellt buffellopp avslutas igår med många deltagare i Chonburi

FOTO: China Xinhua News

Chonburi —

Det historiska, traditionella buffelloppet, som hade arrangerats i Chonburi från 1 till 9 oktober 2022, avslutades officiellt.

Loppet ägde rum på en gammaldags lång grusbana framför Chonburis stadshus. Som väntat lockade det årliga evenemanget hundratals åskådare både inhemska och internationella som trängde läktarna för att titta på när bufflarna monterade av en utmanare var och en rusade genom luften för att nå mållinjen.

FOTO: China Xinhua News

Även om loppet representerade en rolig, energisk händelse för åskådare, tar många utmanare denna tradition på allvar, eftersom det är prestige och priser inblandade. Bufflarna, som i gamla tider användes för jordbruksändamål, tränades och sattes på specialdieter inför tävlingen för att säkerställa att de var vid bästa hälsa. Det var därför bufflarna som sågs på bilderna såg så atletiska och kvicka ut.

FOTO: China Xinhua News

Efter evenemanget gick folk för att shoppa i rader av lokala matstånd och spelade på en liten tillfällig nöjespark för att ha det sista roliga för dagen innan evenemanget officiellt avslutades.

Buffelloppet hölls i Chonburi för 151:a gången under decennier, även om det aldrig förlorade sin charm, eftersom många fortfarande sa att detta evenemang var en riktigt stor framgång. Tävlingen kommer tillbaka igen nästa år en dag före slutet av den buddhistiska fastan den 10 oktober. Håll ögonen öppna!

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.