Thailands folkhälsominister uppmanar allmänheten att inte inkludera marijuana i regeringens plan för att utrota drogproblem

FOTO: PPTV

Bangkok -

Folkhälsominister Anutin Charnvirakul uppmanade onsdagen den 12 oktober allmänheten att inte inkludera legalisering av marijuana som en del av regeringens plan för att utrota drogproblemen i Thailand.

Ministern berättade för reportrar innan han deltog i ett möte för att diskutera brådskande åtgärder för att lösa problemet med droger med premiärministern och folkhälsotjänstemän att de relaterade statliga myndigheterna – inklusive Department of Mental Health, Department of Medical Services och Princess Mother National Institute on Drug Abuse Treatment (PMNIDAT), skulle samarbeta för att söka lösningar och lösa frågan om drogmissbruk i lokalsamhällena.

På frågan av reportrar om det skulle bli en översyn av cannabis- och hampalagen efter incidenten med masskjutningen i Nong Bua Lamphu, sa Anutin att metamfetamin är en drog men marijuana är inte längre en drog, så det var inte samma sak. längre. Anutin höll fast vid att han inte skulle stödja något försök att avkriminalisera cannabis som en narkotisk drog, som föreslogs av vissa regeringsoppositionsgrupper.

"Marijuana hade redan tagits bort från kategori 5 på narkotikalistan i juni. Det som anses vara ett läkemedel var bara ett extrakt som innehåller mer än 0.2 procent av THC. Vänligen inkludera inte växten i regeringens narkotikapolicy."

Före mötet frågade reportrar också ministern om det faktum att han och andra chefer från Folkhälsoministeriet som inte bär masker idag var en taktik för att bygga upp förtroende bland allmänheten, svarade Anutin att D-dagen för inställelsen av maskmandat tillkännagavs sedan 1 oktober och folkhälsomedlemmarna har redan fått den 5:e dosen av vaccinet.

"Det har varit inställt sedan 1 oktober, eller hur? Och nu är vi på det öppna området och alla var redan vaccinerade. Folkhälsotjänstemän hade redan den femte dosen och det är ingen risk...men om vi är inomhus, som ett mötesrum, gjorde alla redan ett ATK-test innan de gick in. Vi måste lita på varandra. Om någon trodde att de hade misstänkta symtom, borde de bära en mask eller något liknande, tillade Anutin.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.