Pattayapolisen fortsätter intensiva patruller för att utrota illegal verksamhet

Pattaya —

Ett kombinerat team av frivilliga, stadstjänstemän och poliser var utplacerade runt Pattaya i går, den 12 oktober, i ett försök att upprätthålla fred och utrota illegala aktiviteter i staden under en fyra dagar lång helg.

Långhelgen sträckte sig från idag den 13 oktober (6-årsdagen av hans kungliga majestät kung Bhumibol Adulyadej den stores bortgång) till söndagen den 16 oktober. För att undertrycka brott hade polisen i Pattaya utökat patrullering och slumpmässiga sökningar på nattlivsställen, med fokus på illegala droger och vapen. Detta försök drevs också delvis av tragisk massaker på ett daghem i Nong Bua Lamphu där dussintals barn och vuxna obarmhärtigt mördades.

Det var cirka 449 officerare som deltog i sammankomsten vid Bali Hai Pier i går. De fick en brief från överordnade officerare innan de blev utplacerade runt staden i organiserade grupper för att avskräcka potentiella illegala aktiviteter.

Ett av flera mål i går var Pattaya Walking Street, som var den främsta hot spot. Chonburis guvernör Tawatchai Srithong och Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches följde med trupperna för att besöka området och hälsa på lokaloperatörerna och vakterna och sa åt dem att vara snälla mot kunderna och undvika alla typer av bråk.

Borgmästaren betonade för operatörerna att det skulle komma många besökare under denna långhelg, så han ville att varje plats skulle ge bästa möjliga service.

Insatsen gick bra, men polisen i Pattaya lovade att fortsätta de intensiva patrullerna för att stoppa brott i området.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.