Advokat och familjer till Mountain B pubbrand driver stämning mot Sattahip-tjänstemän

FOTO: Matichon Online

Sattahip —

Vissa Sattahip-tjänstemän som påstås vara inblandade i pubbranden Mountain B som dödade dussintals människor anklagas för tjänsteförsummelse av en berömd thailändsk advokat och offrens sörjande familjer.

Aktivistadvokaten Ronnarong Kaewphet och underlöjtnant Phuree Neeno, far till ett avlidet offer, tillsammans med 31 familjemedlemmar till Mountain B pubinfernos offer, lämnade in en petition till generalmajor Jaroonkiat Pankaew vid rapportcentret för Central Investigation Bureau i Bangkok idag den 18 oktober.

Advokaten bad myndigheten att väcka åtal mot Sattahip-tjänstemän för tjänsteförsummelse för att de påstås ha tillåtit Mountain B:s ägare att driva sin pub utan tillstånd, vilket resulterade i 25 döda och flera skadade personer.

Trots att ärendet precis nått en åklagare har den nedbrända krogen, som är den viktigaste händelseplatsen, rivits till marken redan.

Ronnarong och familjerna sa att de hade så många tvivel om Sattahips tjänstemän om varför en pub som varken hade tillstånd eller brandsäkerhetsåtgärder kunde fungera fritt utan att bli undersökt.

Under tiden accepterade generalmajor Jaroonkiat ett framställningsbrev och sa att han skulle vidarebefordra det till sina överordnade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.