Thailand måste öka sina investeringar i barn
och säkerställa lika återhämtning efter covid-19, säger UNICEF

BANGKOK, 17 oktober 2022 – Thailand måste öka sina investeringar i barn och vidta ytterligare åtgärder för att ta itu med den höga förekomsten av fattigdom bland familjer med barn som har drabbats hårt av covid-19-pandemin, sade UNICEF med anledning av den internationella dagen för utrotning av fattigdom .

 

Trots en rad positiva åtgärder som regeringen vidtagit för att mildra dess effekter har pandemin blottat sårbarheter och förvärrat ojämlikheterna. Familjer med barn har drabbats hårdast och är mer benägna att möta högre levnadskostnader och inkomstbortfall. Den senaste tidens högre mat- och energipriser förvärrar situationen och bromsar de vinster som Thailand har gjort i sin fattigdomsminskning och humankapitalinvesteringar.

 

Enligt National Economic and Development Council låg fattigdomsgraden bland barn 2021 på 9.9 procent, vilket är betydligt högre än den totala befolkningen på 6.3 procent.

 

"Medan den thailändska ekonomin fortsätter att ta fart återhämtar sig inte alla grupper av människor lika från de långtgående effekterna av covid-19. Barnfamiljer riskerar att bli lämnade, säger Kyungsun Kim, UNICEFs representant för Thailand.

 

"Att bekämpa barndomsfattigdom är en brådskande prioritet för Thailand, inte bara för att pandemin har fört tusentals under fattigdomsgränsen utan också för att befolkningen snabbt åldras. Detta kräver ett politiskt svar som fokuserar på barnens och de mest utsattas behov för att säkerställa en inkluderande och hållbar återhämtning. Utöver snabb ekonomisk tillväxt måste vi också rikta vår uppmärksamhet mot att bygga humankapital för långsiktig tillväxt och välstånd.”

 

Thailand har gjort anmärkningsvärda framsteg när det gäller fattigdomsminskning under de senaste decennierna, där människor som lever under fattigdomsgränsen har minskat från 67 procent 1986 till 6.3 procent 2021. Dessutom har regeringens politik effektivt dämpat de negativa effekterna av covid-19 redan från och med starten. Studier har visat att utan de sociala skyddsåtgärder som vidtogs i de tidiga stadierna av pandemin, såsom nödpåfyllningen av Child Support Grant, skulle fattigdomen i Thailand ha ökat flera gånger.

 

Med sin imponerande meritlista måste Thailand fortsätta att ta itu med barnfattigdom genom fortsatta investeringar och åtgärder för de mest utsatta. Till exempel kan alla förmåner som riktar sig till barnbefolkningen inte bara effektivt ta itu med fattigdomen i hela befolkningen, utan kan också garantera högre vinster för humankapitalet.

 

"Att investera i barn är inte längre ett alternativ," betonade Kim. "Det finns inget val att göra mellan långsiktig ekonomisk tillväxt och stöd till barn, för att ge en anständig start för Thailands barn är den bästa investeringen för att säkra en välmående framtid för kommande generationer."

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/