Brittisk man tjatar Pattaya-polisen för påstådda långsamma framsteg efter att ungefär 360,000 XNUMX baht i ett kassaskåp enligt uppgift stals av en ugandisk kvinna

FOTO: รักสยาม นิวส์

Pattaya —

En 57-årig brittisk turist valde att klaga till pressen på sitt missnöje med vad han kallade Pattayapolisens tröga prestation efter att hans kassaskåp innehållande 8,500 360,000 GBP (cirka 2 2022 baht) påstås ha stulits av en ugandisk kvinna den XNUMX oktober XNUMX.

FOTO: รักสยาม นิวส์

Offret, Steven Paul S., rapporterade sitt klagomål till thailändska medier och sa att hans kontanter och viktiga dokument i ett kassaskåp stals av en 26-årig ugandiska, Ms. Namatovu (hennes efternamn undanhölls i avvaktan på en undersökning).

Det brittiska offret uppgav att han bjöd in Namatovu till sitt hotellrum på Soi Chaloem Phrakiat 21 på Central Pattaya Third Road bara för att umgås och se en film. När han somnade, men den misstänkte ska ha tagit sitt värdeskåp och fly från sitt rum klockan 03:45 den 2 oktober. Offret lämnade in en anmälan till Pattaya-polisen klockan 05:00 direkt efter att han insåg att hans kassaskåp var borta.

Efter en halv månad kunde Pattaya-polisen bara hämta en kassaskåp, som uppenbarligen var tom, och lämna tillbaka den till Mr. Steven. Sedan dess har han inte fått några ytterligare uppdateringar från polisen, vilket han sa att han verkligen var besviken eftersom han för närvarande var i djupa problem, var tvungen att leva på lånade pengar och inte kunde åka tillbaka till sitt hemland eftersom alla hans viktiga dokument var stulna.

"Jag vill inte ha tillbaka alla mina pengar. Jag vill bara att den misstänkte ska arresteras så att hon inte kan stjäla från någon annan, säger Steven till lokala medier.

Det finns inget svar från Pattaya-polisen vid presstid, noterar TPN. Vi kommer att ge en uppdatering så snart den blir tillgänglig.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.