Fem skyttar på fri fot efter att ha öppnat eld mot Pattayas poolvilla och attackerat hyresgäster

Pattaya —

En grupp på fem thailändska vuxna jagas av Pattaya-polisen efter att de påstås ha trampat in i en poolvilla, sprayat skott och av misstag attackerat hyresgäster i en affärstvist.

Poolvillan ligger på Jomtien Second Road i Pattaya. En man i en grå t-shirt knackade på dörren till hyresgästernas villa vid 7:10-tiden idag, den 18 oktober, och frågade hyresgästerna om de kände personen han visade på sin telefon.

Alla hyresgäster skakade på huvudet och mannen gick. Men efter 15 minuter kom samma man tillbaka i en vit Toyota Alphard med 5 män enligt uppgift beväpnade med skjutvapen. De började sedan spruta kulor mot flera fordon parkerade vid villan innan de stormade in i rummet med våld för att ställa samma fråga till hyresgästerna, men med pistolhot denna gång.

Det icke namngivna offret avslöjade att han och hans vänner verkligen inte visste vem de misstänkta letade efter, men de misstänkta var obevekliga och tog en av hans vänner in på toaletten och påstods ha slagit honom tills han hällde blod över hela golvet.

Efter att ha fått någon information beslagtog de misstänkta tre ID-kort från offren och flydde. De misstänkta sa inte varför de letade efter mannen på telefonbilderna.

Pol. Generalmajor Kittanate Thanananthavisin, överbefälhavare för Chonburi-polisen, sa att en misstänkt har identifierats som Jirarot "Rang" Wattana. Han var den sista misstänkte som setts lämna villan i en vit T-shirt, enligt CCTV-filmer.

Rang och andra misstänkta åtalas för att ha innehaft skjutvapen utan tillstånd, för att bära vapen till allmänna utrymmen, för intrång, för att fysiskt överfalla andra, samarbeta för att kvarhålla andra och förstöra andras egendom.

När det gäller offren kan de ha misstagits för att vara inblandade i en intressekonflikt på grund av en illegal verksamhet, Pol. Generalmajor Kittanate uppgav.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.