Den politiska aktivisten Srisuwan Janya attackerades i Bangkok efter att ha lämnat in klagomål mot den thailändska ståuppkomikern på tisdagsmorgonen

Bangkok -

Den politiska aktivisten Srisuwan Janya attackerades fysiskt på kontoret för Technology Crime Suppression Division (TCSD) tisdagen den 18 oktober efter att ha lämnat in ett klagomål mot den thailändska ståuppkomikern Udom "Note" Taephanich för hans påstådda kritik av regeringen under hans talkshow .

Detta följer på Srisuwans klagomål mot Udom Taephanich, som säger att en del av hans talkshow verkade stödja illegala sammankomster och uppmuntra människor att gå med i protester. Handlingen, enligt hans uttalande, kan påverka den politiska stabiliteten och utlösa en störning av landets fred och ordning.

Medan Srisuwan gav en intervju till pressen, gick angriparen, som senare identifierades som Weerawit Rungrurngsiriphon, 62, aggressivt fram till honom. Reportrar fångade också ögonblicket när mannen började slå och sparka aktivisten framför TCSD:s kontor.

Polisen kom omedelbart för att bryta upp dem. Weerawit hördes också i filmen att han avsiktligt slog Srisuwan när Srisuwan ofta lämnade in vad Weerawit anser är orimliga klagomål till lokalbefolkningen, politiker och kända personer bara för att de delade motsatta politiska åsikter.

Angriparen bad senare om ursäkt för sina handlingar och var villig att ställas inför rättsliga anklagelser efteråt. Från och med i eftermiddags uppgav Srisuwan att han skulle väcka åtal mot angriparen så snart som möjligt. Srisuwan skadades inte allvarligt även om han klagade över smärtor efteråt.

Foto med tillstånd: Thairath

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.