Pheu Thai Party gör ett uttalande om en helomvändning om att ansöka om upplösning av Bhumjaithai-partiet på grund av dess marijuanapolitik, några parlamentsledamöter vill att cannabis återkriminaliseras som ett olagligt narkotika istället

Bangkok -

Oppositionspartiet Pheu Thai skulle inte lämna in en petition för att upplösa Bhumjaithai-partiet på grund av dess marijuanapolitik nu, sade partiledaren Cholnan Srikaew tisdagen den 18 oktober.

Partiledaren publicerade sitt uttalande på sociala medier på tisdagen och sade att efter nyheterna om att oppositionella partier skulle söka valkommittén för att överväga upplösningen av Bhumjaithai-partiet, för närvarande finns det ingen framställning om upplösning av något politiskt parti.

Partiet gjorde detta u-sväng uttalande av sitt tidigare tillkännagivande om sin plan att lämna in en sådan framställning som det trodde att Bhumjaithai-partiet hade lurat allmänheten genom att införa en laglig marijuanapolicy i föregående val för att få röster.

Cholnan tillade vidare att upplösningen var en känslig fråga och att oppositionspartierna behövde noggrant studera och överväga den innan de skickade klagomål. Processen pågår, utförd av partiets juridiska team, tillade han.

Samtidigt kommenterade Mongkolkit Suksintharanon, ledare för det thailändska civiliserade partiet, angående upplösningsframställningen onsdagen den 19 oktober, att han personligen inte gick med på att lämna in en sådan petition eftersom marijuana är den partipolitik som kan göras och partimedlemmarna var inte skyldiga. .

Istället föreslog han att det borde göras en petition som syftar till att ändra marijuana som en narkotikadrog eftersom det var det thailändska civiliserade partiets ståndpunkt mot marijuanaanvändning.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.