Nivån av PM2.5-partikeldamm kommer sannolikt att öka i många områden, särskilt i Bangkok, rapporterar folkhälsan

Nationella -

PM2.5-partikeldamm har återvänt och kommer sannolikt att öka gradvis i många områden över hela landet, varnade folkhälsoministeriet onsdagen den 19 oktober.

Dr. Opas Karnkawinpong, ständig sekreterare för folkhälsoministeriet, berättade för Associated Press att många områden rapporterade en ökning av PM2.5, särskilt i Bangkok som visade sig överstiga det säkra genomsnittet som kan påverka hälsan.

Enligt rapporter från Bangkok Metropolitan Authority (BMA) har halten av PM2.5-damm ökat till 55 mikrogram per kubik i Bangkoks Nong Khaem-distrikt från och med i går morse.

 

Dr. Opas varnade också utsatta grupper för att minska på att göra utomhusaktiviteter och använda självskyddsutrustning när de går ut. Om de har några hälsosymtom relaterade till andningsorganen bör de söka medicinsk behandling så snart som möjligt.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.