Thailändska och malaysiska medborgare, inklusive regeringstjänstemän, greps för att ha varit inblandade i människohandel i Dubai

Nationella -

En grupp på sex thailändska och malaysiska medborgare greps i Bangkok för att ha varit inblandade i människohandel med thailändska offer till Dubai, avslöjade polisgeneralen Surachat”Big Joke” Hakparn, biträdande kommissionär för den thailändska nationella polisen, torsdagen den 20 oktober.

En polisutredning genomfördes efter att tjänstemän underrättats om människohandeln som enligt uppgift involverade regeringstjänstemän, inklusive poliser och tjänstemän från arbetsministeriet.

Det ledde så småningom till gripandet av en thailändsk kvinnlig tjänsteman "Miss A", vars riktiga namn undanhölls av polisen, som enligt uppgift hjälpte offren att fly myndighetens kontroller vid Suvarnabhumi Labour Checkpoint.

Den första gripandet ledde också till mer bevisidentifiering och utfärdande av arresteringsorder för ytterligare fyra misstänkta.

Två misstänkta identifierades som Phatrin Duanghiran och Sarinya Khamsuk som enligt uppgift agerade som återförsäljare för att lura offren till arbete.

De var redan tillfångatagna och under polisiära åtal. De andra två misstänkta är en thailändsk medborgare, Saengdao Sangchawee, och en malaysisk medborgare, Ho Jun Hao, som enligt uppgift var tillförordnade arbetskraftsagenter i Dubai och fortfarande var på flykt.

General Surachat avslöjade att Miss A enligt uppgift var ansvarig för att samordna och underlätta offren att ta sig igenom arbetskontrollen och skulle tjäna 4,000 XNUMX baht per offer.

Pengarna skulle delas med en representant från arbetskontrollen, som senare identifierades som Samphan Nimanong – en före detta arbetskontrolltjänsteman. Han var enligt uppgift den huvudsakliga samordnaren för att skapa och skicka en lista över offer som skulle resa till destinationslandet och få pengar från människohandelsagenten.

Polisen begärde då en husrannsakan i hans hus. Men Samphan begick självmord för att enligt uppgift undkomma polisen den 11 oktober.

Samphans pengatransaktioner avslöjade också ytterligare fem tjänstemän inblandade i människohandeln, nämligen Watchara Isarangkun Na Ayudhya, Piyawan Kosolboon, Suchitta Umalee, Thanyat Wangpanich och Krithiran Nithithanyarat. Samtliga åtalas initialt för att ha misskött sig och/eller avstått från att utföra uppgifter och acceptera mutor och/eller förmåner från andra.

Foto med tillstånd: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.