Thailändska FDA uppmanar Mie Sedaap-distributören att beställa säljstopp av alla smaker som finns tillgängliga i Thailand efter att bekämpningsmedel etylenoxid påstås ha hittats i ett första labbtest

FOTO: Mi Sedaap TH - หมี่ซีดาพ

Nationella -

Thai Food and Drug Administration (FDA) beordrade fredagen den 21 oktober en säljsuspension av alla Mie Sedaap snabbnudlar från Indonesien, efter att de upptäckt etylenoxid, ett ämne som vanligtvis finns i bekämpningsmedel, i Mie Sedaap-smaker som säljs i Thailand.

FDA genomförde testet efter att Singapore Food Agency rapporterade närvaron av etylenoxid i snabbnudlar från Mie Sedaap Korean Spicy Soup och Korean Spicy Chicken snabbnudlar den 6 oktober. Senare uppgav den thailändska FDA initialt att de exakta smakerna inte importerades till den thailändska marknaden.

Men de smaker som säljs i Thailand togs till en början för ett test. Två partier Mie Sedaap Korean Spicy Chicken, en daterad 25 nov 21 och utgången 25 nov 22 och en annan daterad 07 december 21 och utgången 07 december 22, fann närvaron av det farliga ämnet.

อย. ระงับ ขาย บะหมี่ กึ่ง สำเร็จ รูป ซีดาพ ปมสิงคโปร์ เรียก คืน หลัง พบ สาร ปนเปื้อน

FDA beordrade sedan folkhälsoministeriet att övervaka distributionen av alla de åtta smakerna som såldes i kungariket medan tester pågick på de återstående smakerna. Företagets distributör ombads utfärda uppskov med försäljningen av snabbnudlarna tills analysresultaten hade bekräftats.

Bild

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.