Thai-svensk invånare avslöjar historien om att ha blivit rånad i tjuvriktat område i Banglamung, uppmanar till seriös polisutredning

Banglamung,

En thailändsk-svensk kvinna, 27, avslöjade lördagen den 22 oktober att hennes hus i Soi Map Song, Nong Yai Moo 11 i Nong Prue-distriktet, Banglamung-distriktet, rånades med en total förlust på nästan 500,000 XNUMX baht medan många av hennes grannar blev också rånade under det senaste eller två året.

Detta följer på klagomålen från mer än 10 bybor som berättade för lokala reportrar att det fanns tjuvar i byarna som ofta stal ett antal av deras tillhörigheter från sina invånare, vilket skapade rädsla för lokala bybor. De bad därför polisen att hjälpa till att spåra och gripa de skyldiga för rättsligt åtal.

Ett av offren, Marisa Haapalainen, berättade för reportrar att hennes hus rånades den 5 februari 2021, medan ingen var hemma. Ett antal verktyg, elektriska apparater, två tv-apparater och en bensintank stals samt en del kontanter, kläder och skor. Det totala värdet av de stulna föremålen var nästan 500,000 XNUMX baht, enligt hennes uttalande.

Det 27-åriga offret uppmanade också tjänstemännen att genomföra en seriös utredning eftersom ingen arrestering hade gjorts efter ett år.

”Jag lever fortfarande i rädsla nuförtiden och orolig hela tiden trots att jag är i huset. Jag vaknar omedelbart av ett ljud av steg eller knäckande. Jag vill inte ha tillbaka de stulna sakerna, men jag ville bara känna mig trygg igen, säger Marisa till reportrar.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.