UPPDATERING: Fler misstänkta i Pattaya poolvilla skottlossning arresterade, offer visar sig vara inblandade i droger, säger "Big Joke"

Pattaya —

10 misstänkta, inklusive skyttar, syndabockar och medbrottslingar har gripits efter en skottlossning i en poolvilla i Pattaya den 18 oktober. Den biträdande nationella polischefen, eller "Big Joke", sa att de misstänkta och offren kan ha varit inblandade i en drogkartell då han hittade olagliga substanser i offrens kroppar.

Vår tidigare historia:

Ytterligare tre misstänkta för en skottlossning mot en poolvilla i Pattaya greps efter att de påstås ha hyrt två syndabockar för att överlämna sig till Pattayas polis.

Nu till vår uppdatering:

Biträdande rikspolischef Pol. Generalmajor Surachat Hakparn, Pattayas polischef Pol. Överste Kunlachart Kunlachai och andra relevanta tjänstemän höll en presskonferens i morse den 24 oktober för att uppdatera om alla arresteringar för skjutningen med poolvillan i Pattaya.

Vid presstid har 10 misstänkta gripits, enligt Big Joke. Sex är skyttarna, två är inhyrda syndabockar och de andra två är medbrottslingar. De är för närvarande i Pattayas polisförvar. Men Big Joke sa att offren, som från början troddes vara vanliga thailändska turister, faktiskt kan ha varit kopplade till en drogkartell trots allt.

Big Joke tillade att han upptäckte illegala substanser i offrens kroppar, även om han inte avslöjade identiteten på den personen eller de exakta drogerna. Offren åtalades och det är möjligt att alla inblandade i den här sagan kan ha med en knarkkartell att göra, enligt den biträdande rikspolischefen.

Pattayas polischef Kunlachart sa att han skulle utöka utredningen för att riva hela detta illegala nätverk. Ärendet var till cirka 80 % avslutat och ytterligare en presskonferens skulle hållas denna fredag ​​för att ge en uppdatering.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.