Biträdande rikspolischef "Big Joke" rapporterar utredningsresultatet av avliden kinesisk kvinna i september till ambassadens representanter på onsdagen, hoppas kunna återvinna förtroendet bland utländska turister

Bangkok -

Biträdande rikspolischef Surachate "Big Joke" Hakparn, onsdagen den 26 oktober, rapporterade till representanter för den kinesiska ambassaden i Thailand angående utredningen av fallet med en 32-årig kinesisk kvinna som hittades död med en oidentifierad dödsorsak efter att ha gått ut till en nöjesplats i Bangkoks Huai Kwang-distrikt den 17 september.

Polisutredningen, som genomfördes efter begäran från den kinesiska ambassaden, avslöjade att den kinesiska turisten reste till Thailand den 15 september med tre kvinnliga vänner. Natten till den 16 september gick alla till en nattklubb på Ratchadaphisek Road och bjöd in tre manliga vänner.

Runt 1:00. den 17 september ska den avlidne ha kräkts och svimmat. Säkerhetsvakter på platsen tog henne sedan till Rama IX sjukhus. Hon dödförklarades efteråt. Senare gick en annan grupp på tre kinesiska män och en thailändsk chaufför till den avlidnes rum och tog alla hennes kläder och personliga tillhörigheter för att bränna upp på platsen.

Enligt den primära obduktionen var dödsorsaken narkotikaförgiftning då amfetamin upptäcktes i den avlidnes kropp. Tre manliga kinesiska vänner kallades till förhör och drogtester. Alla tre nekade också till drogmissbruk. Ingen drogsubstans hittades i deras kroppar. Myndigheterna hade dock redan återkallat deras tillstånd att stanna i kungariket.

Tre kinesiska män och en thailändsk chaufför som bröt sig in i den avlidnes rum kallades också till ytterligare förhör och åtalades inledningsvis för inbrott på natten och för att ha skadat, förstört, döljt och/eller tagit bort bevisen i brottet.

I dag rapporterade även biträdande polischef Surachate utredningsresultatet till representanterna från den kinesiska ambassaden vid mötet för att klargöra utredningsresultaten och dödsorsaken till tjänstemännen och den avlidnes anhöriga.

"Utredningen och rättsliga åtgärder vidtogs för att klargöra vad som faktiskt hände samt för att åtala alla relaterade misstänkta. Detta hoppas kunna förbättra bilden av thailändsk turism och få turister som planerar att resa till Thailand att känna sig trygga och ha mer självförtroende när de reser i landet”, tillade Surachate.

Foto med tillstånd: Matichon

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.