UPPDATERING: Bortförare av kineser i Pattaya kan vara kinesiska medborgare som olagligt vistas på studentvisum, säger "Big Joke"

Pattaya —

De misstänkta som förde bort en 41-årig kines mot en lösensumma på 30 miljoner baht kan vara kinesiska medborgare som olagligt vistats i Thailand med studentvisum, enligt biträdande rikspolischef Surachate "Big Joke" Hakparn.

Vår tidigare historia:

En 41-årig kines hölls fången i Pattaya och fick fingret avhugget påstås av ett lösesummagäng som krävde 30 miljoner baht, enligt Pattaya-polisen.

Nu till vår uppdatering:

Bortförarna har identifierats av polisen, enligt Big Joke, men har inte avslöjats för pressen. Några av dem är kinesiska medborgare som gömmer sig i kungariket med studentvisum, och några har stannat kvar i mer än ett år.

En undersökning visade att de misstänkta förlängde sina visum vid ett immigrationscenter i Udon Thani-provinsen, medan offret förlängde sitt i Phrae-provinsen. Big Joke sa att han skulle fråga immigrationskommissionärerna i Udon Thani och Phrae om varför de misstänkta kunde få sina visum förlängda trots att de inte var studenter.

Big Joke beordrade också relevanta tjänstemän att undersöka om offret hade en konflikt med de misstänkta om illegala affärer som ett bluffsamtalcentergäng eller en drogkartell.

Idag, den 1 november, gick Chonburis kriminaltekniska team för att genomsöka ett hus nummer 12/306 i Huai Yai-distriktet i Banglamung, Chonburi, efter att ha vetat att offret hade hållits fånget där innan det flyttades till hus nummer 51/60 i Nongprue underdistrikt till Banglamung, Chonburi.

Det kinesiska offret fördes bort från Walking Street i södra Pattaya, enligt en polisrapport.

En dräkt, tejp och en kniv, som kriminalteknikerna trodde användes för att skära offrets rosa finger, förvarades som bevis.

Big Joke sa att endast små detaljer kunde avslöjas vid presstid. En misstänkt greps i morse men identifierades inte omedelbart, noterar TPN.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.