Månförmörkelse kommer att inträffa på Loy Krathong-natten i Thailand

Bangkok, Thailand-

Thailands nationella astronomiska forskningsinstitut avslöjade att på Loy Krathong-dagen (8 november 2022) kommer en "månförmörkelse" att inträffa. Till skillnad från en solförmörkelse kan en månförmörkelse ses med blotta ögat, utan skydd.

I år kommer månförmörkelsen att inträffa från 15.02 till 20.56 timmar (Thailandsk tid), men under den första delen kommer den att vara under den östra horisonten.
Månen kommer att dyka upp från horisonten klockan 17.44, vilket är början på den totala förmörkelsen när månen kommer att se tegelröd ut. Den maximala förmörkelsen kommer att sluta cirka 18.44 timmar, men månen kommer fortfarande att vara i jordens skugga i ett par timmar.
Detta kommer att ske när miljontals människor firar Loy Krathong över hela Thailand, inklusive i Pattaya. Staden planerar ett stort Loy Krathong-evenemang, även om det också kommer att ha ett antal regler och begränsningar som ses här.
Detta kommer att vara den första stora Loy Krathong i Thailand utan Covid-19-regler och restriktioner sedan 2019.
Viss information i denna artikel delades av Thailands officiella PR-byrå. 
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/