Förslaget om ägande av utländsk mark kan avbrytas om thailändarna inte håller med, säger inrikesministern

FOTO: Mellanslagstangenten

Thailand –

Inrikesministern säger att ett förslag om försäljning av utländska mark är redo att ställas in om det thailändska folket inte går med på det.

Våra tidigare berättelser:

Den politiska aktivisten Srisuwan Janya kommer att stämma den thailändska regeringen för ett förslag att tillåta utländskt markägande.

Idag (3 novemberrd) ett möte om ägande av utländsk mark hölls i riksdagen. Herr Suthin Klangsang från Puea Thai-partiet frågade regeringen om lagen om bebyggelse av främmande land.

Inrikesminister general Anupong Paochinda svarade att denna fråga fortfarande är i statsrådets process. Anupng sa att regeringen kan ändra vissa regler som att öka investeringarna till 100 miljoner baht eller investeringsperioden för att få köpa mark från tre år till tio år. Om folk fortfarande inte kommer överens kan lagen upphävas helt.

†Men vi menar inte att sälja vårt land till andra länder som många säger. Detta är en av ett antal ekonomihöjande idéer. Om vi ​​vill ha fler investerare måste vi hitta några sätt att attrahera dem, säger Anupong.

Samtidigt, den politiska aktivisten Srisuwan Janya idag (3 novemberrd) lämnade in ett dokument till Högsta förvaltningsdomstolen och bad om att upphäva ministerförordningen om utländsk markägande efter förslaget från det thailändska kabinettet den 25 oktoberth, 2022 samt att sakta ner all process kring detta godkännande tills domstolen har bedömt hans fall.

Mr. Srisuwan sa att regeringens godkännande i denna fråga är grundlagsstridig eftersom de inte tillät thailändare att delta i beslutet.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.