Möte för att diskutera höghastighetsjärnvägsprojekt mellan Thailand och Kina planerat till början av 2023

FOTO: Bangkok Insight

Nationellt —

Ett möte för att diskutera höghastighetsjärnvägsprojektet som förbinder Thailand med Kina genom Laos är planerat till början av 2023, enligt Saksayam Chidchob, transportminister.

Ministern sa till thailändska medier efter dagens regeringsmöte i regeringshuset att Thailand förbereder sig för att hålla det 30:e mötet i den thailändsk-kinesiska gemensamma kommittén för järnvägssamarbete så tidigt som möjligt.

Inledningsvis kommer mötet att hållas runt början av 2023, sa transportministern till thailändska medier utan att ge det exakta datumet.

Han tillade också att Kina är villigt att hjälpa till med byggandet av en ny bro för projektet, cirka 30 meter från vänskapsbron mellan Thailand och Laos.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.