NBTC godkänner 600 miljoner baht för gratis VM 2022-sändningar

FOTO: thaipost

Thailand -

National Broadcasting and Telecommunication Commission (NBTC) har godkänt 600 miljoner baht för rätten att sända fotbolls-VM 2022 för tittare i Thailand att se gratis.

Trairat Wiriyasirikul, tillförordnad generalsekreterare för National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBCT) sa idag (9 november)th), "NBTC har godkänt en budget för rätten att livesända 'FIFA World Cup Final 2022. Matcherna kommer att vara från den 20 novemberth till december 18th, 2022 i Doha i Qatar.”

"Den totala budgeten är 600 miljoner baht inklusive skatter och andra avgifter och kommer att vara för tittare i Thailand att se gratis livesändning av de 64 matcherna via varje plattform", förklarade Mr. Trairat.

"Detta är för att ge funktionshindrade, personer med låg inkomst och människor som har mindre chans att få tillgång till NBTC-produkterna eftersom alla är lika. Dessutom är den här sista omgången av fotbolls-VM en av sju saker som NBTC har som "Must Have"-regler för gratis sändningar för tittare i Thailand", tillade Trairat.

TPN noterar att den ursprungliga informationen från VM sa att rättigheterna skulle vara 1.2 miljarder och det är oklart var resten av budgeten skulle komma ifrån eller om det tidigare angivna beloppet justerades, diskonterades eller var felaktigt.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Pattaya, Chonburi och Phuket, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.