Turister översvämmar till Pattaya Beach för att delta i Loy Krathong och se total månförmörkelse

Pattaya —

Pattaya Beach var full av invånare och turister, både inhemska och utländska, som kom för att delta i Loy Krathong-festivalen i går kväll, den 8 november, och titta på den totala månförmörkelsen.

Pattaya Beach är en av de mer fullsatta Loy Krathong-platserna i Thailand, eftersom tusentals turister och invånare kom för att flyta sina Krathongs (lotusformade som flottar) på havets vatten på natten igår.

Festivalen firas årligen på fullmånens natt i den 12:e månaden av den thailändska månkalendern. Gårdagens evenemang leddes av Pattayas borgmästare Poramase Ngampiches som besökte stranden för att leda öppningsceremonin och sväva sin Krathong.

Pattaya Loy Krathong-platsen sträckte sig cirka tre kilometer och innehöll över 100 stånd med olika varor som gatumat, drycker, godis, snacks och Krathongs gjorda av biologiskt nedbrytbara material. Det fanns också en konsertscen med kulturdansare och Whal and Dolph. Poramase uppmuntrade alla att inte använda frigolit Krathongs eftersom de skulle förorena havet och var svåra att eliminera.

Förutom flytande Krathongs fick folk också bevittna den totala månförmörkelsen en mestadels molnfri natt, vilket var en annan höjdpunkt på årets Loy Krathong Day. Staden utökade öppettiderna för strandbänksförsäljare så att alla kunde se det otroliga fenomenet bekvämt. Alla Krathongs, enligt borgmästaren, kommer att rengöras och återvinnas i morse för att rädda miljön.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.