Toppläkare och regeringsoppositionspartier ber thailändska domstolen att förbjuda cannabisanvändning annat än för strikta medicinska ändamål

FOTO: Bangkokbiznews

Nationellt —

En grupp läkare och politiska oppositionspartier har begärt att den thailändska förvaltningsdomstolen ska förbjuda användningen av marijuana annat än för strikta medicinska ändamål, med hänvisning till bristen på regler för att skydda människors säkerhet, särskilt barn.

Smith Srison, medlem av Thailands medicinska råd, och oppositionen Pheu Thai Party, Move Forward Party och Seri Ruam Thai Party lämnade gemensamt in en framställning till förvaltningsdomstolen i syfte att återkalla folkhälsoministeriets direktiv, som tog bort marijuana från listan över narkotika av typ fem, utfärdad den 8 februari 2022.

De motsatta partierna anklagade folkhälsoministeriet som leds av Anutin Charnvirakul, ledare för Bhumjai Thai Party, och Narcotics Control Board för att avkriminalisera användningen av marijuana utan att ha några regler för att skydda människor, vilket strider mot regeringens policy som lovar att:

"Lös drogproblem med strikt efterlevnad av lagen och att eliminera narkotikaproduktionsplatser och drognätverk..."

Smith, som är medlem i Medical Council, sa att han inte har för avsikt att protestera mot användningen av marijuana, men det måste endast vara för medicinska ändamål. Han tillade att marijuana för medicinskt bruk fortfarande kan vara lagligt utan folkhälsoministeriets direktiv.

Smith sade att regeringen borde ha haft regler som helt kunde förbjuda användningen av marijuana bland ungdomar innan de legaliserade det, för om inte, kan det orsaka ett långsiktigt problem.

Oppositionspartiet Move Forward Party sa att de nuvarande reglerna inte verkligen kan hindra barn och ungdomar från att använda marijuana för rekreationsändamål, och tillade att reglerna inte konkret kan tillämpas.

The Move Forward drog slutsatsen att de vill att marijuana ska användas strikt för medicinska ändamål som det borde ha varit i första hand.

Smakämnen Cannabis och hampa Bill förväntas inleda parlamentarisk överläggning snart; koalitionspartnerna Demokratiska partiet och Bhuamjai Thai Party håller dock redan på att höra om lagförslaget.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.